Artikel top billede

Pengene vælter ud af RTX Telecom

Børsnoterede RTX Telecom kommer endnu engang ud med et dundrende resultatunderskud på 98,7 millioner. Selskabet har brændt fingrene på IP-produkter.

Pengene fosser fortsat ud af det nordjyske mobiludviklingsselskab RTX Telecom. I løbet af regnskabsåret 2006/2007 tabte selskabet 98,7 millioner kroner. I fjor tabte selskabet 63 millioner kroner.

Heller ikke i omsætningen har der været vækst at spore. Sidste års omsætning på 285,1 millioner kroner er i 2006/2007 barberet ned til 216,1 millioner kroner.

Skuffende Skyp-telefon

Regnskabet kommer efter et år, hvor en højt profileret Skype-telefon ellers skulle have varmet godt i RTX Telecoms finanser, men telefonen ser ud til at være en stor skuffelse.

I ledelsesberetningen står der:

"Salget af DECT-telefoner fortsætter med at ligge på et tilfredsstillende niveau, mens salget af den egendistruerede SkypeTM og VoIP-produkter ikke har levet op til forventningerne i 2006/2007."

Ud over de svigtende salgstal på IP-produkterne tilskrives en del af tabet også ekstraordinære omkostninger til etableringen af en forretningsenhed i Hong Kong.

Aktiekursen i frit fald

Det har ellers ikke skortet på positive meldinger, siden de dårlige tal i fjor.

Både Skype-telefonen og en ordre til det sydafrikanske Skycom har været fremhævet i pressen som gode takter i forhold til at rettet den nordjyske skude op.

Også RTX Telecoms aktiekurser har det seneste år været præget af en betydelig nedgang.

Kursen er faldet med næsten 50 procent i løbet af det seneste år fra lukkekurs 85,5 den 6. december i fjor til en kurs 45 her til morgen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra en repræsentant fra RTX Telecom.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?