Artikel top billede

Rekord i antal nystartede butikker på nettet

At store etablerede detailforretninger som Bilka satser på nethandel er med til at drive væksten i nye netbutikker frem, mener FDIH's direktør Morten Kamper. Der oprettes i snit 10 nye - om dagen.

Selv om der endnu er nogle dage tilbage af året, kan det allerede nu slås fast, at 2007 bliver året, hvor antallet at nystartede butikker på nettet sætter rekord.

Således er der i årets første 11 måneder oprettet intet mindre end 3.427 e-butikker eller lige godt 10 nye nethandlende hver eneste dag.

Tallene fremgår af en opgørelse fra PBS, og dækker over hvor mange flere netbutikker, der har indgået en aftale om at bruge Dankort som betalingsmiddel.

Mindst 11.000 danske e-butikker

Målt på den måde er der nu lidt over 11.000 e-butikker i Danmark, hvilket er en fordobling på bare to år.

Antallet af danske e-butikker reelt er endnu større – for eksempel har nogle netbutikker ikke Dankort-aftale og nogle få har måske aftale om med andre betalingssystemer som Visa, Eurocard, Mastercard eller mikrobetalingsfirmaer – men der findes ikke en opgørelse, der fanger det hele.

Hos brancheforeningen for de internethandlende, FDIH, mener direktør Morten Kamper, at den eksplosive udvikling i netbutikker har to årsager.

"Jeg vil skyde på, at væksten kommer fra to nogenlunde lige store grupper. Dels er der iværksætterne, som går i gang med deres første netbutik, og så er der de etablerede detailbutikker, som synes, at de nu må de også have en netbutik," siger Morten Kamper.

Store satsninger

Bilka er et eksempel på en af de store etablerede detailkæder, der har satset stort på nethandelen i 2007, blandt andet med en stor online boghandel.

Andre har foretaget meget store satsninger på nettet. For eksempel har det århusianske energiselskab NRGi været med til at lancere onlinebutikken Wupti.com, der blandt andet handler med elektronik og hårde hvidevarer.

Senere kom Happii.com med endnu en stor elektroniksatsning og på telefronten har iværksætteren Frank Rasmussen (tidligere blandt andet Telmore) lanceret teleselskabet Bibob som en stor online satsning.

"Det har været en øjenåbner for mange, at dem, der tidligere har manglet på nettet, som for eksempel Bilka, nu er gået ind i nethandlen. Det ændrer opfattelsen af nettet og trækker endnu flere af de etablerede spillere i detailhandlen til,” siger Morten Kamper.

Han forudser, at den kraftige vækst i nye netbutikker vil føre en skærpet konkurrence på nettet og at nethandlen generelt vokser. Ifølge et nye skandinavisk e-handelsindeks køber danske forbrugere for cirka 22 milliarder kroner om årer på nettet.

Med mere end 11.000 butikker til at dele den omsætning er det oplagt, at der er rigtig mange små nystartede e-butikker i Danmark.

Billigt at åbne på nettet

En netbutik er således en nem og billig mulighed for at afprøve iværksætter-drømmen uden at sætte hele familieformuen over styr.

En fuldt funktionsdygtig webbutik koster således ikke mere 2-300 kroner om måneden at drive – eksempelvis reklamerer Jubii med, at man kan blive købmand på nettet på bare fem minutter og til en pris af 299 kroner om måneden.

Er man nystartet netbutik uden det store markedsføringsbudget, er det mulighed for at gøre opmærksom på sig selv ved at deltage i kampen om e-handelsprisen 2008, der uddeles i marts 2008.

Der blev åbnet for tilmeldingerne til e-handelsprisen i sidste uge. I alt uddeles, der priser i otte forskellige kategorier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.