Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Rekord i antal nystartede butikker på nettet

At store etablerede detailforretninger som Bilka satser på nethandel er med til at drive væksten i nye netbutikker frem, mener FDIH's direktør Morten Kamper. Der oprettes i snit 10 nye - om dagen.

Selv om der endnu er nogle dage tilbage af året, kan det allerede nu slås fast, at 2007 bliver året, hvor antallet at nystartede butikker på nettet sætter rekord.

Således er der i årets første 11 måneder oprettet intet mindre end 3.427 e-butikker eller lige godt 10 nye nethandlende hver eneste dag.

Tallene fremgår af en opgørelse fra PBS, og dækker over hvor mange flere netbutikker, der har indgået en aftale om at bruge Dankort som betalingsmiddel.

Mindst 11.000 danske e-butikker

Målt på den måde er der nu lidt over 11.000 e-butikker i Danmark, hvilket er en fordobling på bare to år.

Antallet af danske e-butikker reelt er endnu større – for eksempel har nogle netbutikker ikke Dankort-aftale og nogle få har måske aftale om med andre betalingssystemer som Visa, Eurocard, Mastercard eller mikrobetalingsfirmaer – men der findes ikke en opgørelse, der fanger det hele.

Hos brancheforeningen for de internethandlende, FDIH, mener direktør Morten Kamper, at den eksplosive udvikling i netbutikker har to årsager.

"Jeg vil skyde på, at væksten kommer fra to nogenlunde lige store grupper. Dels er der iværksætterne, som går i gang med deres første netbutik, og så er der de etablerede detailbutikker, som synes, at de nu må de også have en netbutik," siger Morten Kamper.

Store satsninger

Bilka er et eksempel på en af de store etablerede detailkæder, der har satset stort på nethandelen i 2007, blandt andet med en stor online boghandel.

Andre har foretaget meget store satsninger på nettet. For eksempel har det århusianske energiselskab NRGi været med til at lancere onlinebutikken Wupti.com, der blandt andet handler med elektronik og hårde hvidevarer.

Senere kom Happii.com med endnu en stor elektroniksatsning og på telefronten har iværksætteren Frank Rasmussen (tidligere blandt andet Telmore) lanceret teleselskabet Bibob som en stor online satsning.

"Det har været en øjenåbner for mange, at dem, der tidligere har manglet på nettet, som for eksempel Bilka, nu er gået ind i nethandlen. Det ændrer opfattelsen af nettet og trækker endnu flere af de etablerede spillere i detailhandlen til,” siger Morten Kamper.

Han forudser, at den kraftige vækst i nye netbutikker vil føre en skærpet konkurrence på nettet og at nethandlen generelt vokser. Ifølge et nye skandinavisk e-handelsindeks køber danske forbrugere for cirka 22 milliarder kroner om årer på nettet.

Med mere end 11.000 butikker til at dele den omsætning er det oplagt, at der er rigtig mange små nystartede e-butikker i Danmark.

Billigt at åbne på nettet

En netbutik er således en nem og billig mulighed for at afprøve iværksætter-drømmen uden at sætte hele familieformuen over styr.

En fuldt funktionsdygtig webbutik koster således ikke mere 2-300 kroner om måneden at drive – eksempelvis reklamerer Jubii med, at man kan blive købmand på nettet på bare fem minutter og til en pris af 299 kroner om måneden.

Er man nystartet netbutik uden det store markedsføringsbudget, er det mulighed for at gøre opmærksom på sig selv ved at deltage i kampen om e-handelsprisen 2008, der uddeles i marts 2008.

Der blev åbnet for tilmeldingerne til e-handelsprisen i sidste uge. I alt uddeles, der priser i otte forskellige kategorier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere