Artikel top billede

Google vil konkurrere med Wikipedia

En ny platform til at offentligøre viden på nettet er på vej fra Google. Navnet er Knol.

Wikipedia kan nu få konkurrence fra selveste Google, der lige har offentliggjort planerne om at lancere en ny platform for at dele viden.

I sidste uge inviterede Google en udvalgt gruppe af brugere til at teste det nye gratis produkt, der har fået navnet Knol.

"Vores mål er at opmuntre folk, som har en særlig viden om et emne til at skrive en autoritativ artikel om det. Vi er stadig ved at udvikle vores platform, og dette er stadig i den første fase af test. Indtil videre er det kun særligt inviterede, der har har adgang," skriver Udi Manber, vicedirektør i Google, i sin blog.

Vil kunne se forfatteren

Foreløbigt ser det ud til at Knol adskiller sig fra Wikipedia i hvert fald på et punkt. I modsætning til Wikipedia vil brugerne på Knol umiddelbart kunne se forfatteren til en tekst.

Det vil dog være muligt at foreslå forfatteren tilføjelser eller rettelser til teksten.

Kommentatoren Nicholas Carr, forfatter til debatbogen "Does IT matter?" har på sin blog RoughType peget på, at Wikipedia har vist sig at være en reel konkurrent til Googles søgemaskine, fordi mange brugere klikker efter viden på Wikipedia frem for på Google.

Og nu med Knol vil denne konkurrence blive langt mere synlig end tidligere, mener Nicholas Carr.

Google planlægger at lade Knol og værktøjer til denne være gratis for brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere