Artikel top billede

Google vil konkurrere med Wikipedia

En ny platform til at offentligøre viden på nettet er på vej fra Google. Navnet er Knol.

Wikipedia kan nu få konkurrence fra selveste Google, der lige har offentliggjort planerne om at lancere en ny platform for at dele viden.

I sidste uge inviterede Google en udvalgt gruppe af brugere til at teste det nye gratis produkt, der har fået navnet Knol.

"Vores mål er at opmuntre folk, som har en særlig viden om et emne til at skrive en autoritativ artikel om det. Vi er stadig ved at udvikle vores platform, og dette er stadig i den første fase af test. Indtil videre er det kun særligt inviterede, der har har adgang," skriver Udi Manber, vicedirektør i Google, i sin blog.

Vil kunne se forfatteren

Foreløbigt ser det ud til at Knol adskiller sig fra Wikipedia i hvert fald på et punkt. I modsætning til Wikipedia vil brugerne på Knol umiddelbart kunne se forfatteren til en tekst.

Det vil dog være muligt at foreslå forfatteren tilføjelser eller rettelser til teksten.

Kommentatoren Nicholas Carr, forfatter til debatbogen "Does IT matter?" har på sin blog RoughType peget på, at Wikipedia har vist sig at være en reel konkurrent til Googles søgemaskine, fordi mange brugere klikker efter viden på Wikipedia frem for på Google.

Og nu med Knol vil denne konkurrence blive langt mere synlig end tidligere, mener Nicholas Carr.

Google planlægger at lade Knol og værktøjer til denne være gratis for brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere