Seks ting som it-chefen skal holde øje med

2008 vil give it-cheferne store udfordringer, når det gælder ERP og CRM-software. Se seks ting, som it-chefen med stor fordel skal holde øje med.

Hvis 2007 skal bruges som målestok for, hvad der er på vej for virksomheder, der anvender dyre ERP-applikationer, CRM og supply chain management, er det flere sammenlægninger, nye prisaftaler og yderligere software-innovation.

Dertil kommer de dystre økonomiske udsigter, der kan få markant betydning for it-chefernes budgetter.

Med de usikre økonomiske fremtidsperspektiver er det meget muligt, at it-cheferne igen vil blive bedt om at yde mere for færre penge.

Det kan blive yderst kritisk for virksomhedens applikationer og softwareplatforme.

"Globalisering, ændringer i markedet, udskiftninger i arbejdsstyrken og reguleringer har øget behovet for mere fleksibele og anvendelige applikationer," siger Sharyn Leaver fra Forrester Research.

Jeff Woods fra analysehuset iGartner siger, at kravene fra virksomhederne om "reelle forretningsmæssige resultater" fra virksomhedssystemerne, kræver at it-cheferne skal tage strategiske beslutninger, der er vigtigere end dem, de skulle foretage i forbindelse med år 2000.

Her er seks områder, der vil få stor betydning for it-chefernes planer for 2008. Klik på hvert punkt for at læse mere.

1. Flere sammenlægninger blandt software-leverandørerne.

2. Færre valgmuligheder.

3. Den intense konkurrence fortsætter.

4. Vi kender kæmperne - men glem ikke de små.

5. Hvad sker der med virksomhedens licenser?

6. Forsyningslinjen bliver mere trådløs og farligere.


Oversat af Bo Madsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.