Artikel top billede

Millioner af it-kroner samler støv i hjemmeplejen

Millioner af kroner til omsorgs-it har fået lov at samle støv i de kommunale pengekasser. Kommunerne giver TDC og Dangaard Telecom skylden.

Problemer med mobiltelefoner og PDAer i hjemmeplejen i de danske kommuner presser nu en række kommuner til at udskyde investeringer.

Otte kommuner har allerede søgt Velfærdsministeriet om dispensation, så puljemidler, som skulle være brugt inden nytår, kan overføres til næste års budgetter.

Puljen på 317,7 millioner kroner, skulle bruges til at skabe bedre og mere fleksibel hjemmehjælp. En opgave, som altså endnu ikke er fuldført.

Årsagerne varierer fra problemer med mobildækning, fejl i mobilapplikationerne og fejl i de mobile enheder.

Kommunerne er især utilfredse med de leverandører, som ifølge Claus Nielsen har haft meget svært ved at leve op til forventningerne.

Mobile løsninger til 80.000

Claus Nielsen er konsulent i kommunernes forening KL, som har været med til at få gennemført dispensationsordningen her to uger før årsskiftet.

"80.000 medarbejdere skal udstyres med mobile løsninger. Vi troede, at der er en vis professionalisme i de systemer. Så er det trist, at vi ikke kan bruge pengene," siger Claus Nielsen

Han mener, at det vigtigste lige nu er at få løst problemern - især fordi mange af de medarbejdere, som tidligere har arbejdet med velfungerende systemer, nu er skuffede.

"Flere har været vant til at arbejde med mobile løsninger – på den korte bane skal vi have det til at virke. Vi kan ikke stole på at det virker nu, så det er for tidligt at begynde at uddanne personalet," siger Claus Nielsen

TDC og Dangaard får skylden

To af de firmaer, som KL mener ikke har håndteret opgaven tilfredsstillende er TDC og Dangaard Telecom, som KL skriver har haft problemer med at finde stabile enheder.

Leverandørerne af de elektroniske omsorgs-journal-systemer får dog også kritik. De kritiseres for at have leveret for ustabile systemer.

"Man skal huske, at ældreplejen er et kritisk område, hvor det er nødvendigt at systemer og enheder virker hele tiden," siger Claus Nielsen fra KL.

Rambøll Care, der er den største leverandør af systemerne herhjemme, får også kritik og det samme gælder en anden leverandør, CSC.

Læs TDC og Dangaard Telecoms respons senere på cw.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere