Gamle filformater ofres i Office 2003-opdatering

Ældre Office-filformater samt ældre Lotus og Corel-formater udgør en sikkerhedsrisiko, mener Microsoft. Derfor dør de gamle krikker nu i Service Pack 3.

Brugere af Microsofts Office 2003, der gerne vil sikres bedre mod potentielle angreb og andre sikkerhedstrusler må umiddelbart acceptere, at de samtidig blokerer for adgangen til en stribe ældre filformater.

Microsoft betragter således visse ældre filformater af Word, Excel, PowerPoint, Lotus 1-2-3, Quattro Draw og Quattro Pro som så usikre, at adgangen til dem forsvinder, hvis man installerer den seneste Office Service Pack 3 – SP3.

Oversvømmet med spørgsmål
SP3 blev frigivet i september 2007, og næsten med det samme blev Microsofts supportfora oversvømmet med spørgsmål fra brugere, der forgæves forsøgte at åbne nogle af deres ældre filer.

En af de såkaldte Microsoft evangelister, Viral Tapara, forklarer omverdenen, at nogle af de gamle formater ikke længere lever op til de krav, som man i dag stiller for at holde hackere stangen.

”Så beslutningen om at blokere disse formater sker udelukkende for at beskytte brugernes maskiner fra at blive angrebet,” siger Viral Tapara.

Ønsker man alligevel at beholde adgangen til de gamle filer, er der flere – for almindelige brugere ganske besværlige – måder at gå frem.

Bøvlet at holde liv i gamle filer
Hos Microsofts supportdesk i Danmark er anbefalingen, at man enten slet ikke installerer SP3, eller at man helt afinstallerer Office 2003 for at så at geninstallere den, henter de gamle filer og konvertere dem til et nyere format.

Sagen er, at man ikke umiddelbart kan afinstallere SP3.

It-administratorer kan via Microsofts hjemmeside hente såkaldte ’group polices template’ der forklarer, hvordan man vækker de døde filer til live.

For private brugere er der derimod ikke nogen nem vej, og medmindre man ligefrem vil afinstallere Office 2003-pakken er der man nødt til selv at gå ind og foretage ændringer i registreringsdatabasen – en fremgangsmåde der godt er dokumenteret på Microsofts hjemmeside, men som Microsoft selv advarer imod.

”Der kan opstå alvorlige problemer, hvis man ændrer registreringsdatabasen på en ukorrekt måde,” hedder det.

4.000 kroner for hjælp over telefonen
Hvis man forsøger at kontakte Microsofts support for at få hjælp per e-mail eller telefon må man blot bede til, at man højst to gange har brug for support.

Trækker man på yderligere hjælp ud over to gratis forsøg koster det kassen.

Det erfarede en amerikanske bruger, der kalder sig ’dberwanger’.

Han klagede og fik beskeden af det ville koste ham 250 dollar at ”ordne et problem med SP3, som de selv har skabt,”

I Danmark koster det et såkaldt gebyr på 540 euro (cirka 4.000 kroner) at henvende sig telefonisk, hvis man allerede har brugt sine to gratis henvendelser.

Kan man nøjes med at e-maile slipper man med at betale 72 euro (cirka 550 kroner).

Udover visse ældre Office formater vil SP3 blokere de følgende formater:

.wk1, .wk4, .wj3, wk FMT, .wks, .wk3, wk3 FM3, .wj2, .wq1, .fm3, .wj1, .dif, .slk.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
5 gode råd til det sikre og effektive projektarbejde - og selvom det sker hjemmefra
Hjemme- og fjernarbejde behøver ikke at koste på produktiviteten i dine projekter. I dette whitepaper kan du derfor læse fem gode råd til at få dine projekter sikkert i hus - også selvom hovedparten af arbejdet sker andre steder end på arbejdspladsen. De fem råd handler blandt andet om kommunikationen, holdånden, sikkerheden og opsamling af viden når du arbejder hjemmefra.