Yahoo udfordrer Google og Microsoft på mobilen

Yahoo lancerer planer på it-messen CES, der bringer selskabet i direkte konkurrence med Google og Microsoft - både på mobilen og på nettet.

Yahoo har fået selvtilliden tilbage. På CES – Consumer Electronics Show – lancerer virksomheden således både en udviklingsplatform til mobilen og en plan om igen at blive den portal, hvor brugerne starter surfturen ud på internettet.

Microsoft og Google har begge lignende strategier.

Der er dog forskelle i strategierne.

Hvor Google og Microsoft satser på styresystemer til mobiler, har Yahoo lavet et udviklingsværktøj, der gør det muligt at lave applikationer til forskellige håndholdte enheder på én gang.

Dermed skal udviklerne ikke genskrive softwaren til hver type mobil eller håndholdt enhed.

“For første gang vil en udgiver eller udvikler kunne lave en service, der fungerer på hundreder af enheder,” siger Marco Boerries, chef for Yahoos mobildivision til Finansial Times.

Funktionen vil være gratis, men Yahoo vil til gengæld tjene penge på at sælge annoncer gennem de nye applikationer.

Yahoo skal være en portal igen

CES var også den første gang, hvor medstifter Jerry Yang holdt en større tale, siden han overtog posten som topchef i Yahoo. Ifølge blandt andre Reuters lancerede han en plan om at blive den foretrukne startside i alverdens browsere.

En strategi, der minder meget om strategien, da Jerry Yang var med til at stifte Yahoo i 1990'erne. Men også en strategi, der på flere måder bringer Yahoo i konflikt med Google og Microsoft.

For eksempel er en række tiltag inspireret af sociale netværkssider som MySpace og Facebook, hvor Microsoft har en aktiepost.

På portalen vil det være muligt at se, hvad ens venner laver på nettet, og mailboksen vil sortere mails efter, hvor ofte du skriver med vedkommende, eller hvor højt personen rangerer i sociale netværk, som du er medlem af.

"Vi har mange værktøjer, der vil gøre det muligt for os at løse nogle virkelig komplicerede problemer i vores liv," sagde Jerry Yang ifølge Reuters.

Et eksempel er, at computeren selv kan regne ud, om det er smartest at sende en vigtig besked til andre over mobilen eller over mail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere