Net-butik får tvangsfjernet E-mærke efter tvist

Netbutikken GoBlue har ikke rettet sig efter en afgørelse fra Forbrugerklagenævnet. Derfor trækker E-handelsfonden for første gang et E-mærke tilbage. GoBlue trækker på skuldrene.

Forbrugerklagenævnets afgørelser skal følges, ellers mister man e-mærket. Det understreger E-handelsfonden i dag, hvor netbutikken GoBlue har som den første mistet sit e-mærke.

GoBlue.dk, som forhandler mobiltelefoner, PDAer og udstyr til mobiltelefoner har fået frataget sit e-mærke af E-handelsfonden, fordi firmaet ikke har fulgt en afgørelse i Forbrugerklagenævnet.

Efter klagesagen, hvor GoBlue blev pålagt at tilbagebetale pengene til en forbruger, har GoBlue ikke efterlevet kravet indenfor tidsfristen. På den baggrund har E-handelsfonden altså taget e-mærket fra netbutikken.

Det er E-handelsfonden, der administrerer e-mærket på vegne af blandt andet Forbrugerrådet, Dansk Industri og en række andre organisationer.

Tilliden er afgørende
Lars Schmidt Larsen, direktør i E-handelsfonden, forklarer, at det er afgørende for forbrugernes tillid til e-mærket, at de mækede butikker efterlever lovgivningen og de afgørelser, der træffes.

”Det er ikke acceptabelt, at en e-mærket netbutik ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser inden for fristen, så forbrugeren kommer i klemme. Derfor skrider vi ind med en direkte fratagelse af GoBlues e-mærke,” siger Lars Schmidt Larsen.

Han tilføjer, at GoBlue først om seks måneder igen kan søge om at få tildelt e-mærket.

Direktøren for E-handelsfonden forklarer, at forbrugeren, der har klaget over GoBlue, henvendte sig til fonden.

Ejer: En fejl
Allan Makhoul, der ejer GoBlue, beklager sagen, som han mener bunder i en fejl.

Han forklarer, at han først ville anke afgørelsen og gå i retten med sagen, men at han ikke kan dokumentere det.

"Hvis vi kunne fremskaffe det bevis, så var det bedre. Det er ikke noget at gøre. Vi har ikke fremskaffet den dokumentation," siger Allan Makhoul.

Han fortæller, at pengene nu er betalt til den utilfredse forbruger.

"Vi overvejede at gå i retten, men det bliver for dyrt, så pengene er betalt," konstaterer Allan Makhoul.

Han vil søge om at få e-mærket igen om et halvt år.

"Det er gået efter reglerne. vi har dummet os, og skulle måske have haft det på skrift," siger Allan Makhoul og tilføjer, at firmaet også kørte fint, før det fik e-mærket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan forbedrer du brugeroplevelsen for dine slutbrugere og medarbejdere
Graden af tilfredsstillelse medarbejdere oplever med it, hvad enten det er på kontoret eller remote, har alt at gøre med de rette løsninger, services og processer, som du leverer for at gøre dem mere produktive. Ja, og ikke mindst gladere for det daglige arbejde du og dine it-medarbejdere gør. Vi kigger meget mere på, hvad det egentlig betyder i dette gratis whitepaper.