Danske webhotel-kunder sendt i sort i flere dage

Mange Gigahost-kunder har haft sorte hjemmesider siden i mandags, fordi webhotellet tilsyneladende har smidt kundernes index-filer væk.

Web-hotellet Gigahost har et problem.

Virksomheden har nemlig flere utilfredse kunder, der raser over selskabet på Macnyts forum, fordi de i mandags mistede deres index-filer på en af Gigahosts servere.

Manglen af index-filer har sendt Gigahost-kundernes hjemmesider i sort, fordi der ikke kan etableres kontakt til index-html-filerne, som er indgangen til en hvilken som helst hjemmeside.

Derudover er alle andre index-filer også blevet slettet – herunder index.php-filer.

Gigahost forklarer til Computerworld, at selskabets support-afdeling arbejder på at genskabe de manglende filer.

Håber på kunde-backup
En af Gigahost-kunderne, Morten Johansen fra enkeltmands-firmaet Lystorp Design, har skrevet til Gigahost tre gange og har efter lidt ventetid fået følgende skriftlige svar tilbage fra Gigahost i går:

"Fejlen skyldes, at der ikke en en index fil til stede, der desværre gik tabt under arbejdet med webserveren i går. Vi beklager situationen. Vi er i gang med at finde backup af filerne, dog kan vi ikke love noget, og håber at du har en backup på din egen computer," lyder forklaringen fra Gigahost ifølge Morten Johansen.

Gigahost har skriftligt meldt tilbage til en af Macnyts andre debatører, at det ikke umiddelbart kan genskabe index-filerne ved hjælp af backup.

Ironisk nok har selskabet umiddelbart mistet index-filerne, mens det er i gang med at lancere et kontrolcenter, som netop skal sørge for at fejlrette på blandt andet serverne.

Til Computerworld forklarer Gigahost, at det gennemgår alle backup-rutiner for at undgå lignende fejl og, at alle berørte kunder er blevet underrettet om fejlen.

"Men det er ikke rigtigt, fordi jeg hørte først fra Gigahost, da jeg selv havde kontaktet selskabet," raser Morten Johansen.

Kæmpe-pinligt
Selvom nedbruddet tilsyneladende kun drejer sig om en af selskabets servere, web2, er 51 kunder i følge Gigahost blevet ramt.

"Det er jo kæmpe-pinligt, at et selskab overhovedet kan udbyde en webhotel-service og så smide index-filerne væk. Det kunne være klaret med en backup-løsning," fnyser Morten Johansen.

Han regner med, at han selv skal bruge adskillige timer på at genskabe index-filerne i sit Joomla content management system (CMS).

"Der er jo index-filer hele vejen ned i strukturen i alle mapper i Joomla, og det vil tage omkring en time at genskabe index.php-filerne i hver enkelt undermappe," forklarer Morten Johansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.