Artikel top billede

Danske webhotel-kunder sendt i sort i flere dage

Mange Gigahost-kunder har haft sorte hjemmesider siden i mandags, fordi webhotellet tilsyneladende har smidt kundernes index-filer væk.

Web-hotellet Gigahost har et problem.

Virksomheden har nemlig flere utilfredse kunder, der raser over selskabet på Macnyts forum, fordi de i mandags mistede deres index-filer på en af Gigahosts servere.

Manglen af index-filer har sendt Gigahost-kundernes hjemmesider i sort, fordi der ikke kan etableres kontakt til index-html-filerne, som er indgangen til en hvilken som helst hjemmeside.

Derudover er alle andre index-filer også blevet slettet – herunder index.php-filer.

Gigahost forklarer til Computerworld, at selskabets support-afdeling arbejder på at genskabe de manglende filer.

Håber på kunde-backup

En af Gigahost-kunderne, Morten Johansen fra enkeltmands-firmaet Lystorp Design, har skrevet til Gigahost tre gange og har efter lidt ventetid fået følgende skriftlige svar tilbage fra Gigahost i går:

"Fejlen skyldes, at der ikke en en index fil til stede, der desværre gik tabt under arbejdet med webserveren i går. Vi beklager situationen. Vi er i gang med at finde backup af filerne, dog kan vi ikke love noget, og håber at du har en backup på din egen computer," lyder forklaringen fra Gigahost ifølge Morten Johansen.

Gigahost har skriftligt meldt tilbage til en af Macnyts andre debatører, at det ikke umiddelbart kan genskabe index-filerne ved hjælp af backup.

Ironisk nok har selskabet umiddelbart mistet index-filerne, mens det er i gang med at lancere et kontrolcenter, som netop skal sørge for at fejlrette på blandt andet serverne.

Til Computerworld forklarer Gigahost, at det gennemgår alle backup-rutiner for at undgå lignende fejl og, at alle berørte kunder er blevet underrettet om fejlen.

"Men det er ikke rigtigt, fordi jeg hørte først fra Gigahost, da jeg selv havde kontaktet selskabet," raser Morten Johansen.

Kæmpe-pinligt

Selvom nedbruddet tilsyneladende kun drejer sig om en af selskabets servere, web2, er 51 kunder i følge Gigahost blevet ramt.

"Det er jo kæmpe-pinligt, at et selskab overhovedet kan udbyde en webhotel-service og så smide index-filerne væk. Det kunne være klaret med en backup-løsning," fnyser Morten Johansen.

Han regner med, at han selv skal bruge adskillige timer på at genskabe index-filerne i sit Joomla content management system (CMS).

"Der er jo index-filer hele vejen ned i strukturen i alle mapper i Joomla, og det vil tage omkring en time at genskabe index.php-filerne i hver enkelt undermappe," forklarer Morten Johansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.