MacBook Air har flere ultrabærbare konkurrenter

MacBook Air er Apples første forsøg på at komme ind på det overfyldte marked for ultrabærbare pc’er. Læs her, hvad der taler for og imod MacBook Air og apparatets konkurrenter.

Computerworld News Service Markdet har allerede har oplevet en del lette, kompetente produkter fra virksomheder som Sony, Lenovo og Fujitsu. Her er en kort oversigt over, hvordan de klarer sig:

MacBook Air: Glat og let

MacBook Air er let og velbalanceret – og med sine tre pund kan den løftes med én hånd uden problemer.

I modsætning til de fleste andre bærbare computere har MacBook et rent og ensartet udseende, når den er lukket.

MacBook Air: Hvad mangler den, og hvad har den?

MacBook Air indeholder ikke et optisk drev, men det er ikke usædvanligt for bærbare i denne klasse.

Den har kun tre porte (et jackstik til hovedtelefoner, en USB 2.0-port og en micro-DVI-port) og intet ethernet – og dens batteri er lukket inde i kassen.

Men tastaturet bliver allerede sammenlignet med den populære MacBook og dens store (for sin klasse) 13,3” skærm med en opløsning på 1280x800.

Fujitsu Q2010: Meget tæt på

Den har været på markedet et par år, men Fujitsu Q2010 er næsten lige så tynd som MacBook Air og noget lettere.

Den har en mindre skærm (12,1”) end MacBook Air, som praler med sin 13,3” skærm.

Q2010 har integreret Wi-Fi 802.11abg og Bluetooth version 2.0 og nok porte og indgange til at bruge det mest basale og lidt til (den har integreret SD Card-indgang på venstre side plus jackstik til hovedtelefoner og mikrofon og et hjul til volumen).

Derudover er den utrolig let med sine 1,1 kilo.

Den kan fås med konfigurationer på 40GB eller 80GB.

Men man skal skynde sig, hvis man vil have fingrene i en. De er svære at finde.

Lenovo Thinkpad X61: Nuværende mester

X61 er blevet en af de mest populære ultrabærbare computer i erhvervslivet (og er på nuværende tidspunkt øverst på PC Worlds rangliste).

Og det er ikke et tilfælde. Den er hurtig og har forbløffende lang batterilevetid.

Den er kraftigere end både Fujitsu og MacBook Air med sine 1,8 kilo, men den har et rigtig godt tastatur, en 12,1” skærm, en rimelig pris og indeholder Intels Santa Rose-processor.

Sony VGN-TZ150N/B: Skønhedskonkurrence

Det her er den ultrabærbare computer, Apple synes at være mest interesseret i at udkonkurrere, og det er i virkeligheden nok den pæneste bærbare på markedet.

Men udseende kan snyde: PC Worlds Test Center finder den langsom. Men den er pæn.

VGN-TZ150N/B har en skinnende piano-sort tastatur, dækket af solidt kulfiber udenpå og har en minimumvægt på 1,4 kilo.

Den 11,1” LED-backlit skærm med 1366x768 pixel er meget klar, hvilket gør det nemt at læse på den til trods for den lille størrelse.

De individuelle taster er let hævet over tastaturets overflade for at gøre touch typing nemmere.

Et andet lækkert træk er, at den har to indgange, så man kan bruge SD Card og Memory Stick på samme tid.

Oversat af Mille Bindslev


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.