MacBook Air har flere ultrabærbare konkurrenter

MacBook Air er Apples første forsøg på at komme ind på det overfyldte marked for ultrabærbare pc’er. Læs her, hvad der taler for og imod MacBook Air og apparatets konkurrenter.

Computerworld News Service Markdet har allerede har oplevet en del lette, kompetente produkter fra virksomheder som Sony, Lenovo og Fujitsu. Her er en kort oversigt over, hvordan de klarer sig:

MacBook Air: Glat og let

MacBook Air er let og velbalanceret – og med sine tre pund kan den løftes med én hånd uden problemer.

I modsætning til de fleste andre bærbare computere har MacBook et rent og ensartet udseende, når den er lukket.

MacBook Air: Hvad mangler den, og hvad har den?

MacBook Air indeholder ikke et optisk drev, men det er ikke usædvanligt for bærbare i denne klasse.

Den har kun tre porte (et jackstik til hovedtelefoner, en USB 2.0-port og en micro-DVI-port) og intet ethernet – og dens batteri er lukket inde i kassen.

Men tastaturet bliver allerede sammenlignet med den populære MacBook og dens store (for sin klasse) 13,3” skærm med en opløsning på 1280x800.

Fujitsu Q2010: Meget tæt på

Den har været på markedet et par år, men Fujitsu Q2010 er næsten lige så tynd som MacBook Air og noget lettere.

Den har en mindre skærm (12,1”) end MacBook Air, som praler med sin 13,3” skærm.

Q2010 har integreret Wi-Fi 802.11abg og Bluetooth version 2.0 og nok porte og indgange til at bruge det mest basale og lidt til (den har integreret SD Card-indgang på venstre side plus jackstik til hovedtelefoner og mikrofon og et hjul til volumen).

Derudover er den utrolig let med sine 1,1 kilo.

Den kan fås med konfigurationer på 40GB eller 80GB.

Men man skal skynde sig, hvis man vil have fingrene i en. De er svære at finde.

Lenovo Thinkpad X61: Nuværende mester

X61 er blevet en af de mest populære ultrabærbare computer i erhvervslivet (og er på nuværende tidspunkt øverst på PC Worlds rangliste).

Og det er ikke et tilfælde. Den er hurtig og har forbløffende lang batterilevetid.

Den er kraftigere end både Fujitsu og MacBook Air med sine 1,8 kilo, men den har et rigtig godt tastatur, en 12,1” skærm, en rimelig pris og indeholder Intels Santa Rose-processor.

Sony VGN-TZ150N/B: Skønhedskonkurrence

Det her er den ultrabærbare computer, Apple synes at være mest interesseret i at udkonkurrere, og det er i virkeligheden nok den pæneste bærbare på markedet.

Men udseende kan snyde: PC Worlds Test Center finder den langsom. Men den er pæn.

VGN-TZ150N/B har en skinnende piano-sort tastatur, dækket af solidt kulfiber udenpå og har en minimumvægt på 1,4 kilo.

Den 11,1” LED-backlit skærm med 1366x768 pixel er meget klar, hvilket gør det nemt at læse på den til trods for den lille størrelse.

De individuelle taster er let hævet over tastaturets overflade for at gøre touch typing nemmere.

Et andet lækkert træk er, at den har to indgange, så man kan bruge SD Card og Memory Stick på samme tid.

Oversat af Mille Bindslev


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
IBM kommer med kortfattet kommentar: "Vi påtænker at nedlægge cirka 90 stillinger"
IBM bekræfter nu, at selskabet internt har annonceret, at det vil nedlægge omkring 90 stillinger. Den amerikanske virksomhed forsøger at nedbringe antallet af stillinger, lyder det.
Computerworld
Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Danmark skal i den grad op i gear, hvis ikke vi skal køres helt bag ad dansen af Kina, lyder det fra bekymrede danske techfolk efter besøg i Kina.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Sådan vælger du det bedste intranet
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Det med det faktum, at det også vil berøre mere eller mindre samtlige ansatte og funktionsområder, hvorfor man alt andet lige skal gøre sig ekstra umage – både mht. valg af hvilken platform, men også mht. udarbejdelse af business case, implementering, udrulning samt adoption og uddannelse. Dette er en 40 siders udførlig guide til dig som skal i gang med at vælge intranetplatform til din virksomhed, og mangler inspiration til, hvordan hele processen bør køre fra start til slut.