Artikel top billede

Tony Scott har erfaringer med at køre store it-systemer fra henholdsvis Disney og General Motors. Foto: Computerworld.com

Disney-chef bliver ny CIO i Microsoft

Den tidligere Disney-chef Tony Scott bliver ny CIO i Microsoft, efter den hidtidige CIO blev verfet ud under mystiske omstændigheder. Microsoft har udskiftet rigtigt mange chefer i den seneste tid.

Microsoft får ny mand på posten som øverste teknologi-chef. Det sker, når den tidligere CIO i Walt Disney, Tony Scott, overtager stillingen, der blev ledig, da den tidligere CIO, Stuart Scott, blev fyret på gråt papir i november under ret mystiske omstændigheder.

Tony Scott bliver placeret højt i Microsoft-hierakiet. Han kommer nemlig til at referere direkte til Kevin Turner, der er driftsdirektør, COO, i Microsoft.

Mange nye folk i ledelsen

Samtidig får han titel af corporate vice president og dermed plads i Microsofts globale ledelsesgruppe – i øvrigt sammen med danskerne Klaus Holse Andersen og Jens Moberg.

Han træder ind i et direktionslokale med mange nye ansigter.

Flere af Microsofts topchefer har nemlig forladt selskabet i den seneste tid.

Den mest prominente har måske nok været øverste chef for selskabets vigtige forretnings-division, Jeff Raikes.

Selskabet har også fået ny researchchef, ny salgsdirektør for det nordamerikanske marked, ny annoncedirektør og ny underholdningschef – alt sammen i løbet af det seneste halve år.

Samtidig er der en hel række nye chefer på vej ind.

De tæller blandt andet chef for forretningsudvikling, for platformstrategi og for Windows Core-teknologigruppen. Disse stillinger er blevet ledige, men er endnu ikke besat.

Det følger meget godt den udvikling, der har været i Microsofts ledelseslag i de seneste tre år, hvor mange nye top-folk er kommet til.

De tæller blandt andre Bill Gates' afløser, Ray Ozzie, øverste driftsdirektør Kevin Turner samt Steve Berkowitz, chef for selskabets onlinetjenester.

Ansvar for alle it-systemer

Den nye CIO får ansvaret for Microsoft interne it-organisation, der tæller i omegnen af 4.000 medarbejdere.

Dermed får han det endelige ansvar for alle de it-systemer, der understøtter selskabets forretnings-systemer.

Det gælder eksempelvis dets meget omfangsrige it-salg verden over samt alle de systemer, der understøtter marketing- og support-aktiviteterne og alle andre applikationer.

Tony Scott har erfaringer med at køre store it-systemer. Han er således den første CIO i Disney-koncernen, der har fået lagt ansvaret for samtlige it-systemer under sig.

Han har tidligere været teknologidirektør i bilfirmaet General Motors.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere