Danskerne net-handler for 22 milliarder kr. om året

PBS’ tal for antallet af betalinger med kort i netbutikker overrasker positivt, og det er især de internationale kort som Mastercard, der rykker. På den baggrund spås en større fremgang i e-handlen.

Tidligere var buddet, at den samlede danske nethandel løb op i 20 milliarder kroner i 2007.
Men med nye tal fra PBS, der viser en fremgang på 28 procent i antallet af kortbetalinger på internettet i 2007 skruer foreningen af internethandlende i Danmark, FDIH, op for prognoserne.

”Sammenholdt med FDIH’s beregninger viser det det en samlet omsætning på ikke mindre end 22 milliarder kroner hos de danske internetbutikker,” siger direktør Morten Kamper fra FDIH.

Dermed blev der lagt seks milliarder kroner til nethandlen i 2007 sammenlignet med året år og det er nu fjerde år i træk, hvor den danske nethandel vokser med 35-40 procent årligt.

E-handlen er tæt på at udgøre 10 procent af den samlede detailhandel, og med nye netsatsninger fra store spillere som for eksempel Bilka er der lagt op til fortsat fremgang.

E-handel runder 30 milliarder i år
Direktør Morten Kamper fra FDIH peger også på, at adfærden hos de danske forbrugere har ændret sig i løbet af de sidste tre år.

Det er nu bekvemmeligheden, der er den vigtigste årsag til at fol vælger at handle på nettet.

”Det et en adfærd der er med til at styrke væksten i nethandlen, og vores vurdering er, at væksten fortsætter i 2008, således at vi når tæt på en omsætning på 30 milliarder på nettet i 2008,” siger Morten Kamper.

Tallene fra PBS viser overordnet, at der blev fortaget knap 33 millioner korttransaktioner på nettet sidste år, hvilket var en stigning på 28 procent.

Især brugen af internationale kort som Mastercard er i stærk fremgang – de steg med 44 procent – og står nu for omkring 14 procent de samlede kortbetalinger på nettet.

Flere og flere netbutikker
Hos PBS kæder pressechef Søren Winge udviklingen sammen med fremkomsten af flere netbutikker og bankernes intensiverede udstedelse af især Mastercard til danskerne.

”For det første er antallet af indløsningsaftaler med netbutikkerne er steget en del, og for det andet er bankernes udstedelse af Mastercard steget fra 657.000 sidste år til formentlig mere end en million ved udgangen af sidste år,” siger Søren Winge.

Sidste år kom der cirka 3.500 nye netbutikker til så antallet af e-butikker der har en indløsningsaftale med PBS nu er oppe på cirka 11.000.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Aalborg Universitet lukker it-systemer efter muligt cyberangreb: Alle skal skifte adgangskode
Aalborg Universitet har tirsdag lukket ned for alle it-systemer efter, at universitetet frygter at være blevet ramt af et cyberangreb. It-systemerne er ved at blive åbnet igen, men alle studerende og medarbejdere skal nu skifte adgangskode.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.