Artikel top billede

Danskerne net-handler for 22 milliarder kr. om året

PBS’ tal for antallet af betalinger med kort i netbutikker overrasker positivt, og det er især de internationale kort som Mastercard, der rykker. På den baggrund spås en større fremgang i e-handlen.

Tidligere var buddet, at den samlede danske nethandel løb op i 20 milliarder kroner i 2007.
Men med nye tal fra PBS, der viser en fremgang på 28 procent i antallet af kortbetalinger på internettet i 2007 skruer foreningen af internethandlende i Danmark, FDIH, op for prognoserne.

”Sammenholdt med FDIH’s beregninger viser det det en samlet omsætning på ikke mindre end 22 milliarder kroner hos de danske internetbutikker,” siger direktør Morten Kamper fra FDIH.

Dermed blev der lagt seks milliarder kroner til nethandlen i 2007 sammenlignet med året år og det er nu fjerde år i træk, hvor den danske nethandel vokser med 35-40 procent årligt.

E-handlen er tæt på at udgøre 10 procent af den samlede detailhandel, og med nye netsatsninger fra store spillere som for eksempel Bilka er der lagt op til fortsat fremgang.

E-handel runder 30 milliarder i år

Direktør Morten Kamper fra FDIH peger også på, at adfærden hos de danske forbrugere har ændret sig i løbet af de sidste tre år.

Det er nu bekvemmeligheden, der er den vigtigste årsag til at fol vælger at handle på nettet.

”Det et en adfærd der er med til at styrke væksten i nethandlen, og vores vurdering er, at væksten fortsætter i 2008, således at vi når tæt på en omsætning på 30 milliarder på nettet i 2008,” siger Morten Kamper.

Tallene fra PBS viser overordnet, at der blev fortaget knap 33 millioner korttransaktioner på nettet sidste år, hvilket var en stigning på 28 procent.

Især brugen af internationale kort som Mastercard er i stærk fremgang – de steg med 44 procent – og står nu for omkring 14 procent de samlede kortbetalinger på nettet.

Flere og flere netbutikker

Hos PBS kæder pressechef Søren Winge udviklingen sammen med fremkomsten af flere netbutikker og bankernes intensiverede udstedelse af især Mastercard til danskerne.

”For det første er antallet af indløsningsaftaler med netbutikkerne er steget en del, og for det andet er bankernes udstedelse af Mastercard steget fra 657.000 sidste år til formentlig mere end en million ved udgangen af sidste år,” siger Søren Winge.

Sidste år kom der cirka 3.500 nye netbutikker til så antallet af e-butikker der har en indløsningsaftale med PBS nu er oppe på cirka 11.000.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.