Artikel top billede

Lotus-chef Mike Rhodin med IBM's nye Lotus Foundations server, der skal gøre det nemmere for mindre virksomheder at installere software.

IBM-chef advarer: Fremtiden usikker for SaaS

Software as a service hedder målet, men metoderne er ikke helt på plads endnu. Det erkender IBM's Lotus-chef, der forventer mange SaaS-eksperimenter i de kommende år.

Selv om IBM for nylig proklamerede, at selskabet går efter at levere services til virksomheder med mindre end 500 medarbejdere, så kan vejen frem til målet vise sig at have mange forhindringer.

Det forklarer Lotus-chefen, Mike Rhodin, til Computerworld.

IBM vil levere services og applikationer som Lotus Notes igennem sine mindre samarbejdspartnere til små firmaer overalt i verden igennem konceptet software som en service – eller software as a service (SaaS).

Umoden model

SaaS går i al sin enkelthed ud på, at specielt mindre virksomheder med fordel kan leje software på en månedlig basis over nettet frem for at købe dyre software-licenser.

"SaaS er endnu ikke en moden forretningsmodel, og det er ikke helt klart, hvor stort potentialet egentlig er. Lige nu kan der ske mange ting, og det er umuligt at spå om, hvad der sker om bare et år," fortæller chef for IBM's Lotus-afdeling, Mike Rhodin, til Computerworld.

Han forudsiger dog, at mange firmaer vil og bør eksperimentere med SaaS for at finde frem til en passende løsning.

"Der er både reklamefinansierede og mere traditionelle betalingslåsninger i SaaS-spillet. Lige nu er det svært at forudsige, hvilken model der vinder i sidste ende," forklarer Mike Rhodin.

Muligheder i stedet for begrænsninger

IBM har arbejdet på SaaS-strategien i omtrent to år, og Mike Rhodin har personligt været involveret med at tilbyde software-services til mindre virksomheder i halvandet år.

"Jeg føler, at vi står overfor en kæmpe udvidelsesmulighed med en ny målgruppe i form af de mange mindre virksomheder.

Mange ser alle forhindringerne, men vi ser altså mulighederne i at mindre software-selskaber kan arbejde sammen om at tilbyde små virksomheder services istedet for indviklede it-løsninger," forklarer Mike Rhodin.

Han fortæller, at IBM blandt andet har udviklet højt skalérbare fil-delingssystemer for at samarbejdspartnerne kan tilbyde de samme programmer til flere kunder ad gangen.

"Det er dog ikke så meget teknologien, der gør SaaS muligt og profitabelt. Det er derimod forretningsstrategien, som er afgørende, og den er så småt ved at være på plads," siger Mike Rhodin.

Læs mere om SaaS i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere