"Det er problematisk, at de aftaler som både kommuner, regioner og stat har indgået, tilsyneladende ikke holder," mener Morten Helveg Petersen, it-ordfører i Det Radikale Venstre.

Helveg: Ministeren må se på ODF-OOXML-problemer

Kommunernes problemer med at håndtere ODF og OOXML fra årets begyndelse ender nu på Videnskabsministerens bord. Morten Helveg Petersen (R) vil rejse problemerne overfor ministeren.

Videnskabsministeren bliver nu bedt om at forholde sig til, at mange kommuner har svært ved at håndtere henvendelser i ODF og OOXML.

Selv om understøttelse af de to formater har været obligatorisk siden 1. januar, viser en undersøgelse lavet af Computerworld, at mange kommuner ikke følger kravet.

Det undrer Morten Helveg Petersen, som for halvandet år siden tog initiativ til den folketingsbeslutning, der ligger til grund for kravet.

Minister på banen
Folketingsbeslutningen førte til en bred politisk aftale om, hvordan åbne standarder skal indføres i det offentlige. Desuden har Helge Sander lavet en aftale med kommunerne og regionerne om, at de også skulle være klar til de nye standarder 1. januar.

"Jeg vil bede ministeren forholde sig til de her oplysninger, og så må vi have det op i beslutningskredsen," siger Morten Helveg Petersen.

Han mener, at det er problematisk, at de aftaler som både kommuner, regioner og stat har indgået på området, tilsyneladende ikke holder.

"Det er ikke godt nok, og det er klart, at det ikke er tilfredsstillende, at man ikke har fået oplysningerne om det her ud til frontpersonalet i kommunerne," siger Morten Helveg Petersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.