BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Der bliver brugt alt for mange penge i Staten, mener finansminister Lars Løkke Rasmussen og foreslår, at samtlige ministerier sparer en procent. Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Digitalisering går fri af Lars Løkkes stramninger

Regeringen vil ikke ramme digitaliseringen, når der strammes op på finanspolitikken. Det stod klart, da finansministeren i dag fremlagde sit forslag til finansloven for i år.

I dag fremlagde regeringen et forslag til finanslov for i år, og mens der er lagt op til stramninger på forbruget, bliver digitaliseringen af det offentlige holdt fri.

Finansminister Lars Løkke Rasmussens forslag rummer en besparelse i alle ministerier på en procent, som til gengæld kan bruges til næste år.

Samtidig med besparelserne er der dog afsat 1,3 milliarder til kvalitetsreformen, og der er afsat penge til at gennemføre digitaliseringsstrategien og indførelsen af et nyt digitalt kommunikationssystem i beredskabet.

De to poster er på regeringens liste over større initiativer i 2008 og går altså fri af den generelle stramning af ministeriernes økonomi.

Robusthed i økonomien
Da Lars Løkke Rasmussen i dag fremlagde forslaget til finanslov var det især med fokus på, at regeringen vil forsøge at dæmpe efterspørgslen ved at begrænse ministeriernes forbrug.

Den nuværende højkonjunktur og manglen på arbejdskraft danner baggrund for, at regeringen mener, at det er nødvendigt at dæmpe forbruget i staten.

Finansministeren forsikrede dog, at de borgernære serviceområder, som skoler, sundhed og ældrepleje ikke vil blive ramt. Regeringen har i forbindelse med aftalerne med kommunerne og regionerne afsat fire milliarder kroner mere til at styrke kommuner og regioner.

"Samlet set mener vi, der er tale om en rigtig fornuftig finanslov, som både tilgodeser en fortsat udbygning af velfærden og hensynet til en stabil økonomisk udvikling i Danmark," siger Lars Løkke Rasmussen om forslaget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.