Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft satser voldsomt på mobiltelefoni

Sony Ericsson i alliance med Microsoft, der går målbevist efter det mobile marked. Et opkøb af en mobiltelefon-producent sætter to tykke streger under strategien.

Tag et kig ind i fremtiden.

Kom nu.

Bare et par år ud i tiden.

Vil din mobiltelefon køre på Windows Mobile? Vil mobiltelefoner i fremtiden ligne vore dages computere, hvor det massive flertal styres af Microsoft software?

I hvert fald er endnu en af de store producenter, nemlig Sony Ericsson, gået i alliance med Microsoft om at levere mobiltelefoner med styresystemet Windows Mobile.

Med den aftale har Microsoft nu aftaler med hele fire af verdens største producenter af mobiltelefoner.

Kun Nokia er udenfor

Kun verdens største producent, nemlig finske Nokia, har indtil videre afvist at producere mobiltelefoner på Microsofts styresystemer.

Her holder finnerne sig strengt til Symbian-platformen.

Umiddelbart er det ikke svært at forstå, hvorfor Microsoft satser på netop på mobiltelefoni.

Mens denne verden er udstyret med rundt regnet en milliard pc'er, så er der godt 3,5 milliarder mobilabonnenter.

Microsoft har dog langt igen.

Selv om Sony Ericsson nu vil levere en såkaldt smart phone på Windows Mobile platformen, er Microsofts markedsandel stadig kun på besked 13 procent af verdensmarkedet for smartphone.

Symbian-operativsystemet har en solid førerposition med 67 procent af markedet, viser en analyse fra analytikere i konsulenthuset Canalys.

Ikke eneste front

Men aftalen med Sony Ericsson er heller ikke den eneste front i Microsofts kamp for at blive en betydende spiller på markedet for software til mobiltelefoner.

Giganten har netop erhvervet en mindre producent af avancerede mobiltelefoner, Danger Inc., for et ikke offentliggjort beløb.

Ifølge den amerikanske avis The New York Times var Microsoft villig til at betale voldsomt meget mere end blandt andet konkurrenten Google, der også arbejder hårdt på at få en ordentlig bid af mobilemarkedet.

Blandt andet har Google netop indgået en aftale med Nokia om at levere søgemaskiner til de finske mobiltelefoner.





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere