Artikel top billede

"Microsofts langsigtede succes afhænger af vores evne til at levere en 'software + services”'-platform, der er åben og fleksibel," sagde Steve Ballmer i går.

EU skeptisk over Microsofts bejleri til open source

EU er yderst skeptisk over Microsofts højlydte bejleri til open source-miljøet og løfte om markant at øge interoperabilitets-mulighederne. "Det har Microsofts sagt fire gange før," lyder det fra EU.

EU-Kommissionen forholder sig skeptisk til Microsofts markante udmelding i aftes dansk tid om, at selskabet drejer sin strategi over i retning af kraftigt øget interoperabilitet.

EU-Kommissionen mener nemlig, at Microsoft tidligere er kommet med tilsvarende meldinger, uden at selskabet har fulgt op med konkret handling i det nødvendige omfang.

”Kommissionen byder ethvert skridt mod sand interoperabilitet velkommen. Kommissionen bemærker dog, at Microsofts meddelelse følger i kølvandet på mindst fire lignende erklæringer fra Microsoft, der har handlet om vigtigheden af interoperabilitet,” hedder det i en meddelelse fra EU-Kommissionen.

Samtidig skriver kommissionen, at Microsofts strategi-skifte ikke vil berøre efterforskningen af Microsoft i forbindelse med den langvarige monopolsag, som EU kører mod Microsoft.

”Microsofts udmelding adresserer ikke” den pågående sag, hedder det fra EU, der hentyder til den aktuelle monopol-sag, hvor EU mener, at Microsoft har søgt at underminere konkurrenter ved at bundle Internet Explorer og Windows.

Er noget ændret

Samtidig vil EU 'verificere', om Microsoft som led i den langvarige interoperabilitets-efterforskning lever op til EU's konkurrenceregler, og om de nye retningslinjer for Microsoft sætter en stopper for enhver krænkelse af reglerne, hvis retningslinierne bliver anvendt.

Microsofts chefjurist, Brad Smith, afviste under telekonferencen torsdag aften, at Microsofts træk sigter mod alene at gøre EU tilfreds.

Ifølge ham afspejler beslutningen om at slå portene op for Microsofts kode, der skal sikre øget interoperabilitet mellem mange forskellige formater, i stedet både Microsofts ”unikke juridiske situation samt selskabets formodning om det, der vil blive efterspurgt i fremtiden.”

Desuden skyldes strategiskiftet, at Microsoft ser 'nye muligheder' i en verden, der er stedse mere forbundet.

”Vi tager disse skridt af egen drift,” sagde han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?