Udbyder lukker højrefløjs-politiker websted

Den hollandske filmmand og højrefløjspolitiker Geerd Wilders har fået lukket sit websted efter en strøm af klager.

Den kontroversielle hollandske politiker Geerd Wilders websted er blevet lukket af internetleverandøren Network Solutions efter en strøm af klager.

Den hollandske filmmand og højreekstreme politiker er løbet ind i en voldsom modvind på grund af sin anti-islamske kortfilm Fitna - og det endda længe før nogen har set den.

Net-stedet fitnathemovie.com er nu også blevet lukket af den amerikanske internetleverandør Network Solutions efter påståede brud på firmaets retningslinjer.

"Vi har modtaget en række klager på baggrund af dette websted, og det er nu under efterforskning," står der i den begrundelse som Network Solutions giver for lunkingen.

Websiden skulle være brugt til at promovere kortfilmen Fitna, der forventes at være stærkt kritisk overfor islam.

Fitna er et arabisk ord, der betyder religiøs uenighed eller konflikt.

Geert Wilder møder dog ikke kun modstand i sit arbejde.

"Dansk Folkeparti støtter bestemt Geert Wilders frihed og ret til at offentliggøre filmen, men vi har ingen planer eller overvejelser om at bringe Geert Wilders film på vores hjemmeside," siger Peter Skaarup, fra Dansk Folkeparti til Computerworld.

Lukkes efter avisartikel
Geerd Wilders siger selv, at den 15 minutter lange film beskriver islam som en "Fjende af frihed", og filmen har allerede skabt kraftige protester fra en række muslimske lande, herunder Iran og Pakistan. Det skriver Computerworld i Norge.

Wilders skrev i lørdags en kommentar til filmen i en hollandsk avis.

"Filmen handler ikke om muslimer, men om Koranen og islam. Ideologien har ødelæggelse af frihed som sit fornemmeste mål. Fitma er en advarsel til Vesten," skrev Wilders om filmen.

Dagen efter lukkede internetleverandøren for websiden.

Nu skal det undersøges om indholdet strider i mod selskabets retningslinjer før de eventuelt åbner for trafikken igen.

Wilders har levet under politibeskyttelse siden en anden hollandske politiker, Theo van Gogh, blev dræbt I 2004.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.