Artikel top billede

Kunøe: Jeg har betalt 1 krone for Mondo

Ib Kunøes selskab, Consolidated Holdings, har købt sig til aktiemajoriteten i Mondo for blot en krone. Med overtagelsen giver Ib Kunøe samtidig den tidligere ledelse skylden for Mondos problemer.

It-milliarderen Ib Kunøe har stukket en redningskrans ud til it-serviceselskabet Mondo.

Det sker blot en uge, efter at Mondo, der er noteret på på Københavns Fondsbørs OMX, bad om at blive overført til Fondsbørsens observationsliste på grund af fejlslagne investeringer.

Ib Kunøes selskab, Consolidated Holdings, køber 15 millioner aktier i selskabet og bliver dermed hovedaktionær i Mondo, mens administrerende direktør, Michael Gaardboe, fra det ligeledes Kunøe-dominerede Columbus IT, overtager fem millioner aktier i selskabet.

Og ifølge Ib Kunøe fik han Mondo for en slik.

"Due Diligence? Nej, vi ordnede det over en flaske rødvin torsdag aften. Jeg har betalt en krone for aktierne – kontant endda," siger Ib Kunøe i vanlig stil til Dagbladet Børsen, hvilket ifølge avisen er en rabat på 145 millioner kroner i forhold til Mondos aktiekurs, da den var på sit højeste i januar 2007.

Med det beløb overtager de nye aktionærer 42,7 procent af aktiekapitalen i selskabet.

Kapitalindsprøjtning på 25 mio.

Samtidig yder Consolidated Holdings et lån på 25 millioner kroner til Mondo, der mangler penge efter et katastrofalt 2007, som fik bestyrelsen i Mondo til i en meddelelse at udtale, at 'likviditeten i Mondo er under betydeligt pres'.

Grunden hertil er primært en række fejlslagne investeringer i selskaber, som Mondo ikke har formået at integrere godt nok, og som betød en nedskrivelse af goodwill på 35 millioner kroner fra tilkøbte virksomheder i blandt andet Ukraine og Pakistan er blevet nedskrevet fra 125 til 90 millioner kroner, hvilket påvirkede selskabets resultat negativt.

Kunøe som bestyrelsesformand

Bestyrelsesformand for Mondo, Morten Steen-Jørgensen, var dog for halvanden uge siden fortrøstningsfuld med hensyn til at finde den nødvendige kapital, men Ib Kunøes indtræden i selskabet betyder samtidig et farvel til formandsposten, eftersom Mondo ved selskabets generalforsamling den 25. april vil foreslå Ib Kunøe valgt som ny bestyrelsesformand.

Morten Steen Jørgensen vil dog fortsætte i bestyrelsen som menigt medlem, ligesom administrerende direktør for Columbus IT, Michael Gaardboe, ventes valgt til bestyrelsen.

Ledelsen ud

Ændringerne i selskabet stopper dog ikke med bestyrelsen.

Således har selskabet allerede ifølge Børsen afskediget 12 til 15 medarbejdere i sidste uge, fordi selskabet ikke havde likviditet til lønudbetalinger.

Samtidig fratæder selskabets økonomidirektør (CFO), Claus Wellendorf, sin stilling og selskabets CSO, Lars Munch Johansen, udtræder af direktionen, men fortsætter i selskabet.

Den nyligt tiltrådte direktør, Lars Nordenlund Friis, som kom til selskabet efter den tidligere direktør, Anders Christian Andersen, i oktober blev fyret på gråt papir fortsætter som topchef for Mondo.

”Med kapitaltilførslen og Lars Nordenlund Friis i spidsen er det kun et spørgsmål om at komme i arbejdstøjet. Kunderne er der, og nu får de mere end 300 kompetente medarbejdere i Ukraine, Pakistan og Danmark mulighed for at fokusere på kunderne og løsningerne. Endelig vil jeg sige, at jeg ser gode muligheder for at styrke det eksisterende samarbejde mellem Mondo og Columbus IT," udtaler Ib Kunøe til Børsen.

Consolidated Holdings skriver dog i pressemeddelelsen, at den nye ejerkreds og bestyrelse agter at videreføre og udvikle Mondo som et selvstændigt, samlet selskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.