Artikel top billede

Genbrug giver voldsom vækst i cBrain

Det børsnoterede softwarehus cBrain kommer ud af 2007 med høj omsætningsvækst. Samtidig sikrer genbrug af softwarekomponenter kraftig vækst i resultatet, fortæller direktør Per Tejs Knudsen.

Softwarehuset cBrain, der blev noteret på Københavns Fondsbørs i 2006, lider af vokseværk.

Således oplevede virksomheden en vækst i omsætningen på 54 procent i 2007. Resultatet voksede nemlig fra 14,8 millioner kroner i 2006 til 22,8 millioner sidste år.

Selskabets stifter og direktør, Per Tejs Knudsen, som også stiftede en anden børsnoteret virksomhed Maconomy, forklarer, at den store vækst i omsætningen primært skyldes, at selskabet har været gode på to af dets hovedsegmenter.

De to områder er medlemsadministration og service samt digital forvaltning og sagsbehandling (ESDH).

"Vi har fokuseret på de to områder i et stykke tid, og det ser nu ud til at være lykkedes med at få et godt fodfæste og sælge mere," siger Per Tejs Knudsen, som fortæller samtidig, at det hele tiden har været strategien at fokusere på nogle områder og opbygge en fornuftig markedsposition.

Genbrug giver bedre bundlinje

Men udover en stor omsætningsvækst har cBrain også formået at tjene penge.

Selskabets resultat efter skat landede i 2007 på 4,2 millioner kroner, eller godt 75 procent end i 2006, hvor resultatet lød på et overskud på 2,4 millioner.

"Vi har fået bygget et fornuftigt og sundt bibliotek af
softwarekomponenter op, som vi kan genbruge på tværs af kunder og markedssegmenter. Det kan mærkes på bundlinjen," fortæller Per Tejs Knudsen fra cBrain.

Selskabet har et mål om at minimum 60 til 80 procent af salget skal nås ved genbrug af softwarekomponenter, men Per Tejs Knudsen fortæller, at virksomheden stadig ikke er i hus på den målsætning.

Yderligere vækst i år

I 2008 forventer cBrain at vokse yderligere. Målet er en vækst i omsætningen på 20 til 40 procent og en vækst i indtjeningen før skat på mellem 5 og 15 procent.

Det skal dels komme gennem nye løsninger, som styrker selskabets produktlinjer og nye ordrer, der kan udbygge selskabets liste af referencekunder.

Her tænker Per Tejs Knudsen blandt andet på selskabets hidtil største ordre, der blev landet sidste år, der betyder, at cBrain skal levere it-platformen til medlemsløsninger til Danmarks Lærerforening og Frie Skolers Lærerforening.

En ordre "på den rigtige side af 10 millioner", der dengang fik Per Tejs Knudsen til at vurdere, at "selskabet rykker en liga op".

Det kan der også være brug for.

Direktøren vurderer nemlig selv de største konkurrenter på medlemsadministration til at være KMD og TietoEnator, mens cBrain inden for digital forvaltning primært er oppe mod ESDH-leverandører som CSC/ScanJour og Software Innovation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere