DF vil vide om Sander blandede sig i OOXML-ja

Morten Messerschmidt fra DF vil vide, om Videnskabsministeren har blandet sig i OOXML-standardiseringsarbejdet. Samtidig er han i dialog med ministeren om evalueringen af ODF og OOXML.

Har Helge Sander og videnskabsministeriet blandet sig i Dansk Standards svar til den internationale standardorganisation ISO?

Det spørgsmål har Morten Messerschmidt stillet ministeren, og Europa-ordføreren fra Dansk Folkeparti håber, at ministeren kan være med til at klarlægge forløbet omkring den danske ja-stemme til ISO.

"Der går mange rygter, og det vil være rart at høre ministerens svar på det her spørgsmål. Det virker som om man lige pludselig er svinget i den modsatte retning," siger Morten Messerschmidt.

Dialog om undersøgelse
Omkring påske var der en uforsonlig tone mellem Videnskabsminister Helge Sander og Morten Messerschmidt, fordi ministeren ikke vil bede Konkurrencestyrelsen undersøge specifikke spørgsmål i forbindelse med, at det offentlige Danmark er forpligtiget sig til at bruge to standarder.

Konkurrencestyrelsen skal lave en vurdering af effekten af de to obligatoriske standarder ODF og OOXML. Morten Messershmidt vil have undersøgelsen til at undersøge fire specifikke spørgsmål:

"Ministeren har bedt om at se på det en gang til, og han har lovet at vende tilbage," siger Morten Messerschmidt og tilføjer, at ministeren har lovet en hurtig tilbagemelding.

"Jeg afventer svar fra ham, og hvis han ikke kan levere det vi beder om, så rejser vi en forespørgselsdebat," siger Morten Messerschmidt.

Under en forespørgselsdebat kan Folketinget pålægge ministeren at få de fire specifikke spørgsmål med i undersøgelsen.

"Jeg har en forventning om at flertallet stadig vil det samme som for en måned.," siger Morten Messerschmidt.

Og han tager ministerens bastante afvisninger roligt.

"I så fald må det være sådan, at vi laver en vedtagelse, og så må han lære, at der er ingen over og ingen ved siden af Folketinget" konstaterer Morten Messerschmidt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.