Artikel top billede

Forbrugerrådet: Privatliv på nettet skal kunne sikres

Forbrugerrådet er positivt overfor et nyt amerikansk initiativ om at beskytte forbrugernes privatliv på nettet. Ideen er, at forbrugerne skal kunne melde fra over at få deres adfærd på nettet registreret.

Hvem skal vide, hvad du klikker på?

Din kone? Din mor? Facebook eller Dating.dk? Eller Amazon.com eller Joost?

En stigende bekymring over annoncører, der registrerer forbrugernes færd på nettet, får nu to amerikanske forbruger-organisationer til at bede myndighederne om hjælp.

The Consumer Federation of America og Consumers Union beder de amerikanske myndigheder i form af Federal Trade Commission om hjælp til at skabe en 'do not track'-liste , der skal forbyde annoncører at følge dem på nettet.

Forbrugerrådet med på holdet

I det danske Forbrugerråd følger man med interesse det amerikanske initiativ.

"Forbrugerne skal frit kunne bevæge sig rundt på nettet uden at blive overvåget," siger Agnete Sigurd, jurist i Forbrugerrådet.

Hun opfatter de to amerikanske søsterorganisationers opfordring som et slags 'nej tak til registrering' på linje med det skilt med 'nej tak til reklamer', som danske forbrugere kan sætte på deres postkasse.

Opfordringen til myndighederne kommer efter, de amerikanske myndigheder har godkendt Googles overtagelse af online reklame-virksomheden DoubleClick. I den forbindelse opfordrede de amerikanske myndigheder virksomhederne til at give forbrugerne mulighed for at melde fra overfor at blive overvåget på nettet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters var de to amerikanske forbrugerorganisationer skeptiske overfor at lade annoncørerne regulerer sig selv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere