Artikel top billede

Danmark i spidsen med online-dating

Næsten hver 10. dansker søger kærlighed på nettet, hvilket kan være verdensrekord. Flere har dobbeltprofiler med forskellige målsætninger, lyder det fra en netdating-forsker.

Rigtig mange danskere klikker efter kærligheden på nettet.

Faktisk er det næsten hver 10. voksne dansker uanset civil status, der klikker rundt efter en kæreste fra en online-datingprofil.

Det viser en undersøgelse, som Computerworld har foretaget i samarbejde med analyseinstituttet Userneeds, hvor over 1.000 online-danskere er blevet spurgt, om de har en dating-profil på nettet.

"At næsten hver 10. dansker har en dating-profil, kommer ikke bag på mig. Det skyldes, at Danmark måske er det land, der er længst fremme med online-dating," forklarer lektor Charlie Breindahl fra Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet.

Han har forsket i netdating siden 1999 og peger på, at Skandinavien sammen med USA er de steder i verden, hvor befolkningerne er længst fremme og mest rutinerede udi net-datingens kunst.

Charlie Breindahl forklarer dog, at der ikke foreligger statistiske opgørelser omkring brugen af netdating i mange andre lande.

Dobbelt-profiler på dating-markedet

Dating.dk er klart det største online-kærestemarked i Danmark.

Det over ti år gamle website reklamerer med, at der er over 530.000 kærlighedssøgende profiler.

Computerworld-undersøgelsen viser dog, at det kun er fem procent af online-danskerne svarende til knap en kvart million danskere, der har en profil på dating.dk. Resten søger lykken på andre dating-sites.

Fortsættes...

Profiler til hvert sit formål

Den afvigelse kan dog ifølge Charlie Breindahl skyldes en statistisk usikkerhed i undersøgelsen eller, at dating.dk har gamle, glemte dating-profiler liggende i længere tid end andre dating-sites, før profilerne bliver slettet.

Men han løfter også sløret for en tredje mulighed.

"Mange danskere har en dobbeltprofil, fordi de ønsker sig lidt af hvert. Mange har typisk en profil til fest og ballade, mens de har en anden profil til det mere seriøse og langsigtede mål med at få en kæreste," forklarer Charlie Breindahl, der selv har mødt sin nuværende kæreste på nettet.

Singler er syge

Peter Sønderby er medejer af Freeway, der står bag dating.dk, bekræfter denne formodning.

"Vi har ikke noget konkret der understøtter dette, men vi ved, at nogen af vores brugere har flere profiler liggende på sitet," forklarer han til Computerworld.

Dog fortæller Freeways kommunikationsdirektør Morten Wagner, at der kan være andre forklaringer på afvigelsen mellem Computerworld-undersøgelsen og tallene hos dating.dk

"Især mange unge betragter stadig det at være single som en sygdom. Det er ikke helt socialt acceptabelt, og mange vil måske ikke i en undersøgelse stå ved, at de søger efter en date på nettet," forklarer han.

Ifølge Morten Wagner sletter dating.dk dagligt mellem 1.000 og 2.000 profiler, der har været inaktive i længere tid. Sitet har nogenlunde samme antal nye brugere om dagen.

Der har været oprettet omkring to millioner profiler på dating.dk i tidens løb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.