Artikel top billede

Frikøbt web-bureau fejler i Sverige

På trods af en fejlslagen satsning på det svenske marked, der kostede Dansk Internet Selskab en halv million kroner, fordoblede virksomheden sidste år sit overskud.

Dansk Internet Selskab, der blev købt ud af Schultz-koncernen i 2006, fordobler overskuddet på en afbalancering af offentlige og private kunder.

"Hvor vi tidligere udelukkende leverede intranetløsninger til staten, har vi i dag har vi fået en solid balance mellem offentlige og private kunder," siger Lasse Morell, administrerende direktør, Dansk Internet Selskab.

Antallet af medarbejdere er steget fra 18 ansatte i 2005 til 55 i dag, og også kundetilgangen er til at få øje på. Alene sidste år kom der godt 50 nye kunder til hovedsagelig inden for den private sektor, hvor selskabet har føjet ISS Danmark, Vestas og Coop til kundelisten.

Fra minus til millionoverskud

Virksomheden, der leverer hjemmesider og intranetløsninger, har på to år tredoblet antallet af medarbejdere og vendt underskud til overskud. I 2007 lykkedes det at øge omsætningen med 70 procent til 34 millioner kroner.

Selv om fremgangen har været upåklagelig i 2007, har Dansk Internet Selskab også måtte tåle en økonomisk ørefigen.

"Vores strategi er, at vores løbende overskud investeres i fortsat vækst. I 2007 betød det blandt andet en satsning på det svenske marked, hvor vi etablerede et nyt selskab. Allerede efter kort tid kunne vi konstatere, at en række af de forudsætninger, vi havde opstillet for en rentabel virksomhed, ikke blev indfriet. Vi valgte derfor at trække os. Det har betydet et tab på mere end 500.000 kroner," siger Lasse Morell.

Fra et til mange produkter

Fra at have været en lille virksomhed med kun et produkt på hylden tilbyder Dansk Internet Selskab i dag hele paletten af webhus-ydelser.

"På trods af store investeringer har vi haft overskud på vores drift. Omsætningen steg med 70 procent, mens resultatet før skat steg med 85 procent til 2,4 millioner kroner," siger Lasse Morell, som forventer, at 2008 vil bringe en vækst på cirka 20 procent.

Dansk Internet Selskab blev etableret 1995. I perioden 2000-2005 var virksomheden ejet af Schultz-koncernen, indtil den nuværende ledelse købte virksomheden fri i 2006.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?