Artikel top billede

(Foto: Lars Svankjaer)

Direktør redder kriseramt it-firma

ESDH-leverandøren Software Innovation har været i strid modvind med økonomiske tab og utilfredse kunder. Nu lader den nye direktør til at have vendt skuden på syv måneder.

Skuden er vendt.

Sådan er budskabet fra administrerende direktør Peter Perregaard, der tiltrådte for godt syv måneder siden hos den omstridte ESDH-leverandør Software Innovation.

Selskabet var i massiv modvind, hvor flere kunder opsagde kontrakter, der skulle betales erstatning og der måtte ryddes op for millioner af kroner.

Men nu lader den nye direktør til at have fået styr på tingene, efter han fremlagde en redningsplan og siden har efterlyst tidligere ansatte.

Nu viser første kvartalsregnskab fra i år, at omsætningen er gået markant frem. Samtidig har selskabet netop lukket en ordre med Økonomi - og Erhvervsministeriet.

Det er derfor en glad direktør, der fremhæver den nye udvikling.

"Vores vækst i omsætningen i første kvartalet på 22 procent er tilfredsstillende og bekræfter, at første fase af genopretningen af Software Innovation i Danmark er kommet godt fra start," siger han.

Også ordren hos Erhvervs - og Økonomistyrelsen afspejler en ny tid for selskabet.

"Vi er meget tilfredse med den netop indgåede aftale, og det viser os, at strategien om i højere grad at satse på en standardløsning, der herefter bliver udbygget og tilpasset kundens individuelle krav er den helt rigtige vej at gå," siger direktøren.

Omstridt projekt

Peter Perregaard er en kendt mand i it-kredse.

Han blev hentet til Software Innovation efter at have været hos cBrain.

Tidligere kom han dog på tværs med sin arbejdsgiver, Oracle, hvilket endte i et sagsanlæg, som direktøren tabte.

Omstridt FESD-projekt

Mens Software Innovation som godkendt FESD-leverandør altså lader til at være kommet på benene igen, styrer FESD-toget mod udkendt terræn.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen sidder i øjeblikket og skal redegøre for det rod, der har præget projektet.

Her har der været problemer med ikke blot Software Innovation, men også CSC og ScanJour som anden godkendt leverandør har mødt kritik fra kunder.

Desuden har evalueringsrapporter hos Økonomistyrelsen vist, at kunderne under FESD har været mindre begejstret for forløbet.

Inden for et års tid skal Økonomistyrelsen afgøre, hvordan afløser for FESD-aftalen skal skrues sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere