Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Konkurrenter skal opsige rabat-aftaler for TDC

TDC må ikke lovligt per brev opsige en særlig samlerabat-aftale til kunder med fastnettelefon og bredbånd på samme telefonlinje. Derfor vil teleselskabet nu have konkurrenterne til at stå for udsendelsen.

Landets største teleselskab søger nu konkurrenternes hjælp til at komme ud af den knibe, selskabet er havnet i i sagen om den særlige samlerabat til kunder med fastnet- og internetforbindelse hos to forskellige udbydere.

TDC har nemlig modtaget modstridende krav fra henholdsvis Teleklagenævnet og fogedretten.

Teleselskabet har nemlig af fogedretten fået forbud mod at kontakte 65.000 kunder på skrift for at opsige samlerabataftalen, fordi det ville medføre udnyttelse af fortrolige kundeoplysninger fra konkurrenterne.

Samtidig har Teleklagenævnet dog krævet, at TDC udsender breve til kunderne for at oplyse, at den særlige samtalerabat ophører.

TDC: Grotesk situation
"Afgørelsen sætter TDC i en fuldstændig umulig situation, fordi Teleklagenævnet faktisk pålægger os at overtræde den kendelse, som blev afsagt i fogedretten i januar," siger koncerndirektør i TDC, Carsten Dilling.

"Det er grotesk, at vi som erhvervsvirksomhed reelt skal sættes i en situation, hvor vi skal til at regne på, hvilken bøde der vil være billigst for os. Uanset hvad vi gør, overtræder vi et pålæg fra en myndighed."

Derfor vil TDC nu i stedet bede selskabets konkurrenter på bredbåndsmarkedet, herunder Cybercity, om at udsende opsigelsesbreve til godt 65.000 kunder på vegne af TDC.

"Den eneste løsning, jeg umiddelbart kan få øje på, er, at Cybercity selv skriver til de af selskabets bredbåndskunder, som også er telefoni-kunder hos TDC, og meddeler dem, at de ikke længere kan få samlerabat," siger Carsten Dilling.

"Cybercity ved jo præcist, hvem det er, og vi vil gerne bemyndige Cybercity til på TDC's vegne at sende kunderne en formel opsigelse af rabatten, hvor de samtidig forklarer dem, hvordan de opretholder rabatten ved at tilmelde sig den hos TDC. Vi betaler også gerne portoen."

Politisk aftale

TDC's nye forslag til en løsning er blot seneste udvikling i sagen om samlerabatten, som senest fik opmærksomhed fra politisk hold, da partierne teleforligskredsen i Folketinget enedes om en politisk løsning på samtalerabatten, også kaldet dobbeltdækningsproblematikken.

TDC indførte i sin tid samlerabatten, fordi konkurrenter hævdede, at telegiganten i to omgange modtog betaling for kunder, der brugte deres telefonforbindelse til at gå på nettet.

Først gennem betaling for den almindelige telefon og siden via en regning for bredbåndforbindelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere