Webbureau i vækst-hopla: Hyr en antropolog

Webbureauet 1508 stormer fremad med vækstrater på den sjove side af 30 procent. Opkøb og antropologer er medvirkende til væksten.

Selv om dot-com-fadæsen for evigt vil kaste lange skygger over betegnelsen webbureau, så kan det sagtens lade sig gøre at være et dansk et af slagsen og prale af tocifrede vækstrater og sorte tal på bundlinjen her i 00’erne.

Det må man sande, når man ser på det seneste årsregnskab fra det københavnske webbureau 1508.dk.

Selskabets omsætning skød således i vejret med over 30 procent i 2007. Og det ser ud til, at selskabet holder dampen oppe.

I 2007 udviklede og solgte 1508 webløsninger til private og offentlige virksomheder for 37 millioner kroner.

I 2008 regner 1508 ifølge en af selskabets tre stiftere og bestyrelsesformand, Morten Pedersen, at runde 50 millioner kroner.

Styrket CMS-kompetence efter opkøb
”Langt den største del af den vækst stammer fra vores køb af webbureauet Enzym, mens en mindre del af fremgangen vil være organisk,” siger han.

1508 overtog Enzym 1. marts i år, og med opkøbet fulgte en stribe .Net-udviklere, som skal styrke 1508’s kompetencer inden for CMS-produktet Sitecore, der var Enzyms absolutte spidskompetence.

Enzym var eksempelvis firmaet bag modulet Sitecore Intranet Portal, som er blevet lanceret i hele verden

”Vi er nu flere end 50 medarbejdere, og har fået lidt flere tunge tekniske kompetencer ind i virksomheden. Derfor vil vi også fremover kunne byde på opgaver, som vi tidligere overlod til eksterne samarbejdspartnere,” siger Morten Pedersen.

Antropologer er et hit
Med opkøbet af Enzym råder 1508 over en broget medarbejderskare, der omfatter alt fra kommunikationsuddannede over dataloger til antropologer.

”Antropologer lyder måske lidt eksotisk, men de er meget vigtige for et af vores vækstområder, nemlig servicedesign,” siger Morten Pedersen.

Han fortæller, at 1508 eksempelvis har benyttet antropologer i arbejdet med den nye version af Virk.dk, hvor de blev sendt på feltstudier ude blandt de virksomheder, der rent faktisk bruger de værktøjer, som Virk.dk stiller til rådighed.

Han forventer, at servicedesign bliver et af de hurtigst voksende områder inden for 1508's forretningsområde i de kommende år, da både offentlige og private virksomheder investerer store millionbeløb i digitaliseringsprojekter.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

IGNITE Graduate Program

Smartpage A/S

Fullstack-udvikler

Orifarm

Test Manager
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.