Artikel top billede

Udviklingshus tjener godt på datterselskaber

It-udviklingshuset IT Practice (ITP) har skudt papegøjen med sine to datterselskaber, der sender omsætningen i vejret med 27 millioner kroner.

Et konsulenthus og en kodeknuser på Sri Lanka er to væsentlige bidragydere til den vækst, der præger regnskabet fra it-udviklingshuset IT Practice (ITP).

"At vores omsætning er steget fra 65 til 92 millioner kroner skyldes primært Peak Consulting, mens væksten i profit især skyldes moderselskabet IT Practice," siger Torben Falholt, administrerende direktør, IT Practice.

Det fine resultat gør det nemmere at glemme, at selskabet i 2006 brugte en del penge på projekter, "som vi ikke rigtig fik noget ud af."

Strategi sad lige i skabet

Den offshore-strategi selskabet lagde for tre-fire år siden har vist sig at sidde lige i skabet.

Godt nok har det taget nogen tid at løbe udviklingshuset CodeConnexion i Colombo på Sri Lanka i gang, men det har været det hele værd.

"Grundlæggende for IT Practice er, at den offshore-strategi, vi lagde, den virker, og det har en afsmittende effekt på den danske forretning. Vi kan lave nogle af tingene billigere derude og andre ting her, og kombinationen af de to selskaber betyder, at vi har en pakke vi kan konkurrere med internationalt," siger Torben Falholt.

Den helt rigtige kunde

Blandt de nye kunder, som IT Practice har fået ind i folden, er direktøren især glad for Experian.

"Nogle gange beder en kunde om præcis det, som vi allerhelst vil levere. Aftalen med Experian kører ikke bare på vores mest avancerede koncept, den løber også over mange år. Vi satser på fem til 10 år, så Experian er blevet en meget meget vigtig kunde for os," siger Torben Falholt.

Ud over moderselskabet IT Practice består koncernen i dag altså også af Peak Consulting og offshore-selskabet CodeConnexion.

Overlap er ok

Forretningsmodellen i Peak har ifølge Falholt udviklet sig på den måde, at Peak sælger mere ledelseskonsulentydelser og management og uddannelse og også kompetencer, hvor IT Practice sælger kompetencer og projekter og ongoing services som vedligehold eller løbende forbedringer af applikationsporteføljen.

"Hvis vi går ind og tager ledelseskonsulentopgaver i IT Practice, så er det meget it-relaterede opgaver. Der er et overlap, men det er der ikke noget problem i. Overlap giver noget at arbejde sammen om," konstaterer ITP-direktøren.

Vækst over hele linjen

Falholt forventer vækst i alle tre forretningsområder i indeværende regnskabsår:

"Nok en tocifret procentuel vækst i Peak og lige der omkring i IT Practice, så vi runder 100 millioner kroner i omsætning, det er vi sikre på nu,"

Blandt konkurrenterne fremhæver Falholt IBM, Capgemini og CSC som de væsentligste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere