Artikel top billede

Blackberry Bold kommer med både 3G, Turbo 3G, WiFi og GPS.

3G-Blackberry rykker næppe danske markedsandele

Firmaet bag erhvervstelefonen Blackberry, RIM, er klar med sin første 3G-model. Herhjemme er Blackberry aldrig blevet den store succes, og det vil den nye model ikke ændre ved, vurderer teleanalytiker.

Research In Motion (RIM), der står bag erhvervstelefonen Blackberry, er nu klar med sin første 3G-model.

Den nye Blackberry Bold, der ventes at gå i handlen om nogle måneder, kommer med både 3G og Turbo 3G og skal dermed give det amerikanske selskab fornyet kraft.

Blackberry-telefonerne har i en årrække været meget populære i USA, men herhjemme, hvor TDC har været eneforhandler siden 2005, har konceptet aldrig opnået en lignende succes.

”Den primære årsag er, at de kom langt senere i gang her i Danmark end i USA, og i den mellemliggende periode er der altså kommet mange andre løsninger frem, som man ikke havde, da Blackberry blev introduceret på det amerikanske marked,” forklarer teleanalytiker Torben Rune, administrerende direktør i Netplan.

Ny 3G-model ændrer ikke noget

Torben Rune peger på, at de nye løsninger blandt andet består i, at Microsoft har udviklet Exchange og i de Windows-baserede smartphones, så man i dag kan opnå nogenlunde det samme som med Blackberry.

”Det, som de (RIM, red.) med meget stor ret kunne slå på, var, at der ikke var noget færdigudviklet system til push-email i mobilverdenen. Dels var softwareudviklingen med Microsoft i spidsen ikke langt nok, og dels var mobilselskaberne ikke kvikke nok til at se, at kunderne har brug for den slags løsninger."

"Men det kan man i dag både få via Exchange og via en stribe af mobiloperatørerne,” siger Torben Rune.

Af samme grund vil Torben Rune heller ikke sætte sine penge på et Blackberry-gennembrud her i Danmark med den nye 3G-model.

”Jeg tror ikke, at den vil føre til, at de får markant større markedsandele. Det tog er kørt. De har jo slået sig ned i et nicheomårde, hvor det er svært at bevare nichen, fordi det, der foregår, er relativt simpelt.”

Han vurderer, at 3G-satsningen til gengæld godt kan få betydning i forhold til at kunne fastholde de eksisterende kunder.

”Hos de kunder kan man selvfølgelig ikke leve med, at Blackberry forsumper i en 2G-verden, hvor det går for langsomt,” lyder det fra Torben Rune.

Analysehuset IDC har tidligere vurderet, at Blackberry-telefonerne går en hård fremtid i møde. IDC ser både de Microsoft- og Symbian-baserede smartphones som værende i en bedre formkurve.

TDC oplyser dog til Computerworld, at man i det seneste halve år har oplevet en stigende interesse for Blackberry, og at man forventer, at den interesse vil stige yderligere, når den nye 3G-model når til Danmark.

TDC ønsker ikke at udlevere konkrete salgstal på Blackberry-telefonerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere