Microsoft sulten efter Yahoo – igen

Microsoft har igen haft kontakt til Yahoo med henblik på opkøb. Denne gang understreger begge selskaber dog, at der kun bliver tale om delvise opkøb af Yahoos forretning.

Skal – skal ikke.

Sådan har cheferne på direktørgangene hos Microsoft givetvis tænkt i de seneste måneder, mens selskabet har forsøgt at købe søgemaskineselskabet Yahoo.

Microsoft har dog i første omgang opgivet at købe hele Yahoo. Men nu lyder det fra USA, at Microsoft vil forsøge at købe dele af Yahoo.

Det skriver Financial Times.

Reaktionen fra Microsoft kommer, efter finansmanden Carl Ichan i sidste uge så grådigt på Yahoo med henblik på at overtage selskabet, hvilket fik Yahoo og Microsoft til at kigge hinanden dybt i øjnene igen.

"Microsoft overvejer i samråd med Yahoo et alternativ til et fuldt opkøb af Yahoo, der vil involvere en handel med Yahoo," lød det i en officiel udtalelse fra Microsoft i går.

Yahoo kom også med en udtalelse i går. Den går på, at selskabet ikke sælger sig selv til Microsoft, men det overvejer "en del forskellige alternative til profitmaksimering."

Endnu er det uvist, hvor meget Microsoft vil investere i Yahoo.

Tager ikke det hele
Microsoft understreger, at selskabet ikke har i sinde at sluge hele Yahoo i bestræbelserne på at komme på omgangshøjde med Google på online-markedet – i hvert fald ikke med det samme.

"Microsoft er ikke i gang med af komme med nye bud til køb af hele Yahoo, men i stedet drejer det sig om alternativer vedrørende den fremtidige udvikling og diskussioner med aktionærer i Yahoo og Microsoft," forklarer Microsoft i sin udtalelse.

Tidligere på året har Microsoft ellers viftet med en check på omkring 225 milliarder kroner for at købe hver en møtrik i Yahoo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.