Hvornår ser vi OOXML-standarden?

Den omstridte OOXML-standard er endnu ikke blevet publiceret af ISO. Danske Standard forventede at få udkastet for halvanden måned siden, men det er aldrig dukket op trods flere henvendelser til ISO.

"Jeg aner det ikke."

Sådan lyder det fra Microsofts danske teknologi-direktør, Jasper Hedegaard Bojsen, på spørgsmålet om, hvornår den omstridte OOXML-standard ser dagens lys.

Lige nu er standarden under behandling hos den internationale standardorganisation ISO, og organisationen vil ikke sætte dato på publiceringstidspunktet.

"Teksten er lige nu ved at blive undersøgt af vores redigeringsfolk for klarhed og konsistens," lyder det fra ISO's talsmand, Roger Frost.

Derfor er det kun internt i ISO-regi, at der findes en mere eller mindre færdig standard-version af OOXML, som er blevet lyn-behandlet i en såkaldte fasttrack-procedure.

Overskredet deadline
Den færdige standard skulle ellers havde været til gennemsyn hos blandt andre Dansk Standard senest 1. maj, for at kunne blive håndhævet så godt som muligt, ifølge et ISO-møde i Oslo i april.

Og Dansk Standard havde endog forventet, at den færdige OOXML-standard ville være klar til gennemsyn allerede for halvanden måned siden.

"Vi har læst – og læser nok stadig – reglerne i retning af, at vi burde have haft et konkret tekstforslag til den færdige standard i slutningen af marts, så vi kunne se, hvordan de danske kommentarer er indarbejdet. Men sådan er det ikke gået," fortæller vice-direktør Jesper Jerlang fra Dansk Standard.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.