Artikel top billede

Brand koster Just-Eat-restauranter 600.000 kroner

Branden hos hostingfirmaet Interxion betyder, at Just-Eat-restauranter må se en omsætning på 600.000 kroner gå op i røg. Nu kræver Just-Eat garanti for, at noget lignende ikke vil ske igen.

Tusindvis af pizzaer blev ikke bragt ud i går, da Danmarks pizzakonger, Just-Eat, gik i sort, som følge af branden hos hostingfirmaet Interxion.

Det kostede Just-Eats restauranter cirka 4.000 ordrer til en anslået værdi af 600.000 kroner, hvoraf Just-Eat modtager 8,75 procent, oplyser Just-Eat.dk's administerende direktør, Morten Larsen, til Computerworld.

Branden hos Interxion brød ud klokken 19.15, og lidt før klokken 20.00 gik Just-Eat i sort.

"600.000 kroner er rigtigt mange penge. Det blev så dyrt, fordi det skete midt i et meget travlt tidsrum, men det skete på et mere kritisk tidspunkt for Just-Eat i England, hvor de som bekendt er en time bagefter," siger Morten Larsen.

Han oplyser, at både Just-Eat i Danmark, England, Sverige, Holland og Island blev ramt.

Uro i maven

Lige nu overvejer Just-Eat.dk, hvordan selskabet kan undgå, at det sker igen.

Som følge af uheldet overvejer Just-Eat nu, om det kan betale sig at lave en back-up løsning, hvor der står en replika i et andet land, som kan tage over i tilfældet af endnu et nedbrud.

I eftermiddag skal Just-Eat have et møde med hostingfirmaet Interxion, hvor Just-Eat kræver sikkerhed for, at nedbruddet ikke kan gentage sig.

"Det er naturligvis svært at gardere sig mod en brand, men lige nu har vi brug for at få ro i maven. Vi vil have en sikkerhed for, at det ikke kan ske igen," siger Morten Larsen, der ikke har fået meget søvn i nat.

"Vi kom først op at køre klokken 05.20 i nat. Vi havde en mand på standby hele natten, og jeg blev løbende orienteret med telefonopkald og sms-beskeder," siger Morten Larsen.

Just-Eat.dk vandt Købmandsprisen, da Computerworld i marts 2008 uddelte årets E-handelspris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?