CSC lukker to danske afdelinger - 700 ansatte flyttes

CSC lukker og slukker for den amerikanske it-kæmpes afdelinger i Taastrup og Birkerød. 700 medarbejdere skal fremover møde på arbejde i Valby og på Engvej lidt uden for København.

Den danske afdeling af den amerikanske it-gigant CSC lukker to af selskabets danske afdelinger.

Det drejer sig om afdelingerne i henholdsvis Taastrup og Birkerød, hvilket berører godt 700 medarbejdere.

De skal fremover møde på arbejde i Valby eller på Engvej lidt uden for København.

Ifølge CSC's kommunikationschef i Danmark, Mads Cordt Gyldenkærne, forventer selskabet at spare et 'markant' beløb på at lukke afdelingerne i Taastrup og Birkerød.

Han kan ikke præcisere nærmere, hvor meget det drejer sig om i kroner og øre.

”Størstedelen af de penge, vi sparer, skal investeres i at opgradere de to lokationer. Det vil sige udvendig modernisering samt indvendig opgradering, nye møbler, belysning og den slags ting,” siger han.

CSC: Der er masser af plads
CSC traf blandt andet beslutningen om at lukke de to afdelinger, fordi selskabet – med assistance fra et konsulentfirma – fandt ud at, at CSC ikke udnyttede dets danske bygninger godt nok.

”Konsulenterne gik simpelthen rundt i bygningerne og regnede eksempelvis på, hvor mange af vores arbejdsstationer, der var i brug hele tiden,” siger Mads Cordt Gyldenkærne.

Han fortæller, at over en periode på to uger observerede konsulenterne hver time 2.287 arbejdsstationer på tværs af de fire lokationer på Sjælland.

Derudover vil CSC med flytningerne investere i at skabe et mere tidsvarende, moderne arbejdsmiljø, der samler virksomheden og skaber grobund for en stærkere kultur i CSC, fortæller Mads Cordt Gyldenkærne.

Han er overbevist om, at CSC's to adresser kan absorbere de 700 nye medarbejdere, uden at de kommer til at sidde på skødet af hinanden.

”Vi har lavet matematikken. Der er plads. Derfor vil medarbejderne i Taastrup og Birkerød inden for de næste 9 til 12 måneder bliver bedt om at rykke til Valby og Engvej,” siger CSC's kommunikationschef.

Blandede reaktioner
Han oplyser, at reaktionen fra CSC’s medarbejdere har været blandede.

"Det siger sig selv, at en beslutning om at lukke to lokationer i første omgang ikke bliver hilst lige varmt velkommen af alle i organisationen, da det griber radikalt ind i folks hverdag i forhold til områder som afhentning af børn, transporttid og andet," siger Mads Cordt Gyldenkærne.

Han mener dog, at det er en pris, der er værd at betale, fordi den langsigtede ambition er, at skabe større samling på virksomheden og etablere et bedre arbejdsmiljø for alle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.