Artikel top billede

CSC lukker to danske afdelinger - 700 ansatte flyttes

CSC lukker og slukker for den amerikanske it-kæmpes afdelinger i Taastrup og Birkerød. 700 medarbejdere skal fremover møde på arbejde i Valby og på Engvej lidt uden for København.

Den danske afdeling af den amerikanske it-gigant CSC lukker to af selskabets danske afdelinger.

Det drejer sig om afdelingerne i henholdsvis Taastrup og Birkerød, hvilket berører godt 700 medarbejdere.

De skal fremover møde på arbejde i Valby eller på Engvej lidt uden for København.

Ifølge CSC's kommunikationschef i Danmark, Mads Cordt Gyldenkærne, forventer selskabet at spare et 'markant' beløb på at lukke afdelingerne i Taastrup og Birkerød.

Han kan ikke præcisere nærmere, hvor meget det drejer sig om i kroner og øre.

”Størstedelen af de penge, vi sparer, skal investeres i at opgradere de to lokationer. Det vil sige udvendig modernisering samt indvendig opgradering, nye møbler, belysning og den slags ting,” siger han.

CSC: Der er masser af plads
CSC traf blandt andet beslutningen om at lukke de to afdelinger, fordi selskabet – med assistance fra et konsulentfirma – fandt ud at, at CSC ikke udnyttede dets danske bygninger godt nok.

”Konsulenterne gik simpelthen rundt i bygningerne og regnede eksempelvis på, hvor mange af vores arbejdsstationer, der var i brug hele tiden,” siger Mads Cordt Gyldenkærne.

Han fortæller, at over en periode på to uger observerede konsulenterne hver time 2.287 arbejdsstationer på tværs af de fire lokationer på Sjælland.

Derudover vil CSC med flytningerne investere i at skabe et mere tidsvarende, moderne arbejdsmiljø, der samler virksomheden og skaber grobund for en stærkere kultur i CSC, fortæller Mads Cordt Gyldenkærne.

Han er overbevist om, at CSC's to adresser kan absorbere de 700 nye medarbejdere, uden at de kommer til at sidde på skødet af hinanden.

”Vi har lavet matematikken. Der er plads. Derfor vil medarbejderne i Taastrup og Birkerød inden for de næste 9 til 12 måneder bliver bedt om at rykke til Valby og Engvej,” siger CSC's kommunikationschef.

Blandede reaktioner

Han oplyser, at reaktionen fra CSC’s medarbejdere har været blandede.

"Det siger sig selv, at en beslutning om at lukke to lokationer i første omgang ikke bliver hilst lige varmt velkommen af alle i organisationen, da det griber radikalt ind i folks hverdag i forhold til områder som afhentning af børn, transporttid og andet," siger Mads Cordt Gyldenkærne.

Han mener dog, at det er en pris, der er værd at betale, fordi den langsigtede ambition er, at skabe større samling på virksomheden og etablere et bedre arbejdsmiljø for alle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere