Tirsdagens aviser om it

Mobilregning på 22.382 kroner. DI foreslår stokkemetoder mod høje datapriser. IDC: Hård tid for hardware i Danmark. Amerikansk gigant på opkøb i Århus.

Mobilregning på 22.382 kroner
Sonofon kræver 22.382 kroner af en erhvervskunde for en måneds mobilt bredbånd. Kunden har brugt 5.920 MB. Samtidig sælger Sonofon 10.000 MB for 436 kroner.
(Morgenavisen Jyllands-Posten)

IDC: Hård tid for hardware i Danmark
Tal fra analysehuset IDC viser, at mellem 2006 til 2011, bliver 2008 det år, hvor der især bliver holdt igen med indkøb af hardware herhjemme. IDC forventer således nulvækst på hardwareområdet, mens der forsat ventes vækst i salg af it-tjenesteydelser på mellem fire og fem procent. Salget af software forventes at holde samme niveau som i fjor og lande på omkring otte procent.
(Børsen)

DI foreslår stokkemetoder mod høje datapriser
EU bankede for et par år siden priserne på mobil taletelefoni ned for at fremme den digitale udvikling i Europa. Nu er turen efter Dansk Industris opfattelse kommet til priserne på mobildata, som er alt for høje og skal meget længere ned. ”Markedskræfterne gør selvfølgelig en del, men jeg tror ikke, at det kommer til at gå hurtigt nok,” siger Tom Togsverd fra DI’s brancheorganisation ITEK.
(Børsen)

Amerikansk gigant på opkøb i Århus
En amerikansk milliardkoncern med datterselskab i København vil være landsdækkende og indleder derfor jagten på jyske firmaer inden for it-, medie- og kommunikationsbranchen. Specielt Århus-området er i fokus. ”Jeg kan af gode grunde ikke røbe, hvem amerikanerne er. Vi forventer et eller to opkøb inden årets udgang,” siger administrerende direktør Jan Larsen fra LNP Corporate Finance, der rådgiver amerikanerne.
(Børsen)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.