Yahoo-ledelse sagde nej til mega-tilbud fra Microsoft

Yahoo bad Microsofts advokater om at pakke sig, da softwaregiganten afgav et tilbud på Yahoo i 2007. Den blanke afvisning har kostet søgekæmpen milliarder, mener vrede aktionærer.

Microsoft tilbød at købe Yahoo for væsentligt flere penge, end softwaregiganten tilbød i det kuldsejlede opkøbsforsøg, der for nylig sendte chokbølger gennem it-verdenen.

Det skriver nyhedstjenesten Bloomberg.

Yahoo var dog slet ikke interesserede i at forhandle et eventuelt venligt overtagelsesforsøg med den amerikanske softwaregigant, og Yahoo bad Microsoft om at pakke sig.

Det viser hidtil ikke offentliggjorte dokumenter, som er kommet frem i lyset i forbindelse med den retstvist, der er under opsejling i kølvandet på Microsofts mislykkede forsøg på at overtage Yahoo.

Microsoft bød 40 dollar per Yahoo-aktie
Dokumenterne blev præsenteret af vrede Yahoo-aktionærer, der forsøger at holde Jerry Yang og den øvrige Yahoo-ledelse ansvarlige for tabet af milliardindtægter ved ikke at acceptere Microsofts købstilbud på 40 dollar per aktie i januar 2007.

I går kostede en Yahoo-aktie 26,4 dollar.

”Hvis Yahoos ledelse og bestyrelse blev tilbudt 40 dollar og ikke tog i mod det, så vil dem, der sagsøger Yahoo i øjeblikket, fare direkte i struben på dem,” siger Boone Pickens fra BP Capital, og Yahoo-aktionær, til Bloomberg.

”Enhver, der har lagt sag an, står med en god sag. Jeg ville hade at sidde i Yahoos bestyrelse lige nu,” tilføjer han.

Microsoft trak følehornene til sig 3. maj i år, efter at have tilbudt 33 dollar per Yahoo-aktie i et forsøg på at overtage internetselskabet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.