Yahoo-ledelse sagde nej til mega-tilbud fra Microsoft

Yahoo bad Microsofts advokater om at pakke sig, da softwaregiganten afgav et tilbud på Yahoo i 2007. Den blanke afvisning har kostet søgekæmpen milliarder, mener vrede aktionærer.

Microsoft tilbød at købe Yahoo for væsentligt flere penge, end softwaregiganten tilbød i det kuldsejlede opkøbsforsøg, der for nylig sendte chokbølger gennem it-verdenen.

Det skriver nyhedstjenesten Bloomberg.

Yahoo var dog slet ikke interesserede i at forhandle et eventuelt venligt overtagelsesforsøg med den amerikanske softwaregigant, og Yahoo bad Microsoft om at pakke sig.

Det viser hidtil ikke offentliggjorte dokumenter, som er kommet frem i lyset i forbindelse med den retstvist, der er under opsejling i kølvandet på Microsofts mislykkede forsøg på at overtage Yahoo.

Microsoft bød 40 dollar per Yahoo-aktie
Dokumenterne blev præsenteret af vrede Yahoo-aktionærer, der forsøger at holde Jerry Yang og den øvrige Yahoo-ledelse ansvarlige for tabet af milliardindtægter ved ikke at acceptere Microsofts købstilbud på 40 dollar per aktie i januar 2007.

I går kostede en Yahoo-aktie 26,4 dollar.

”Hvis Yahoos ledelse og bestyrelse blev tilbudt 40 dollar og ikke tog i mod det, så vil dem, der sagsøger Yahoo i øjeblikket, fare direkte i struben på dem,” siger Boone Pickens fra BP Capital, og Yahoo-aktionær, til Bloomberg.

”Enhver, der har lagt sag an, står med en god sag. Jeg ville hade at sidde i Yahoos bestyrelse lige nu,” tilføjer han.

Microsoft trak følehornene til sig 3. maj i år, efter at have tilbudt 33 dollar per Yahoo-aktie i et forsøg på at overtage internetselskabet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.