Artikel top billede

Rasende aktionærer vil vælte Yahoo-bestyrelsen

Flere rasende Yahoo-aktionærer pønser på at vælte Yahoos bestyrelse, når selskabet om et par uger skal holde generalforsamling.

Flere af Yahoos aktionærer er så rasende over, at Yahoo-ledelsen fik Microsofts overtagelsesforsøg af selskabet til at gå i vasken, at de lurer på et regulært kupforsøg af bestyrelsen, når Yahoo holder sin årlige generalforsamling for aktionærerne 3. juli.

I spidsen står Eric Jackson, formand for Ironfire Capital, der sidder på en mindre aktiepost.

Han fortæller, at flere aktionærer stadig er i chok over, at Yahoo vedholdende afviste Microsofts tilbud på til sidst 34 dollar per aktie. Aktiekursen er nu faldet med omkring 10 dollar per aktie.

Derfor taler aktionærerne nu om at mønstre et nyt hold kandidater til at afløse den nuværende bestyrelse.

”Det er noget, vi har drøftet med andre. Der er dog intet besluttet på nuværende tidspunkt,” siger han.

Eric Jackson fortæller, at han ikke er den eneste, der har drøftet tilsvarende planer blandt Yahoos aktionærer.

”Alle vurderer de positive og de negative sider ved at gøre noget i denne stil. Jeg tror, at folk begynder at blive klar over, at aktionærerne er meget vrede. Ingen er glade,” siger han.

Støtte fra andre aktionærer

Ifølge nyhedsbureauet Associated Press har Eric Jackson støtte fra aktionærer, der tilsammen sidder på omkring tre millioner af de i alt 1,4 milliarder Yahoo-aktier.

Bureauet melder, at Eric Jackson planlægger at opfordre aktionærerne til ikke at genvælge den nuværende bestyrelse – selv hvis det kikser for ham at få sat sine egne folk ind.

Han var desuden manden, der indledte en stor net-baseret protestkampagne med daværende Yahoo-direktør Terry Semel op til Yahoos generalforsamling sidste år.

På forsamlingen sidste år konfronterede Eric Jackson Terry Semel med spørgsmålet om, hvorvidt han stadig havde 'nok ild i maven' til at udføre sit job.

Terry Semel trak sig seks dage senere fra jobbet og overlod posten til Jerry Yang.

Eric Jackson har til 15. maj til at præsentere et alternativt bud på Yahoos bestyrelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere