Klaus Skjødt, Jyske Bank. Foto: Torben Klint

Han har skabt en brugervenlig Jyske Bank

CIO 2008 kandidat: Brugervenlighed og interaktiv kommunikation er nødvendigt for Jyske Banks it-leder, der har skabt en innovativ og fremtidens bank.

I Jyske Bank er it med til at skabe innovation og bankens fremtid.

Det er reelt hele produktionsapparatet som distributionskanaler og kommunikationskanaler med kunderne.

Det er rådgivernes værktøj og alle medarbejderes daglige arbejdsredskab.

"It-visionen i Jyske Bank er at bruge it til at skabe nye strategiske forretningsmuligheder og til at flytte banken markant som forretning," siger Klaus Skjødt.

Konceptet "Jyske Forskelle 2. generation" er et meget synligt eksempel på innovation, og som den 42-årige it-leder har spillet en væsentlig rolle i opbygningen af.

Formålet har været at skabe en mere kundevenlig bank med et sammenhængende koncept.

Interaktiv kommunikation
"Det er i høj grad brug af multimedie og unified communikation og et projekt, hvor vi arbejdede sammen med leverandørerne for rent at udvikle løsningerne. For der fandtes slet ikke den slags løsninger på markedet," fortæller it-lederen.

Der blev udviklet skærme, der kan kommunikere budskaberne til kunder i afdelingsnettet og en unified comunication-platform, der skaber interaktiv kommunikation.

Platformen bliver også brugt til intern kommunikation. I bankens intranet er meget skriftig information udskiftet med videoklip.

"Vi kan se, at i løbet af 30 sekunders videoklip kan vi formidle information, som man før i tiden skulle bruge 10 sider på at beskrive," forklarer Klaus Skjødt.

Det første år efter implementeringen af konceptet fik banken fordoblet tilgangen af nye kunder – og tilgangen fortsætter endnu.

Klaus O. Skjødt er oprindeligt bankuddannet i Jyske Bank.

Efter nogle år i bankens afdelingsnet røg han til hovedkvarteret i Silkeborg, hvor han blandt andet blev afdelingsdirektør for produktudvikling og senere koncernøkonomi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.