Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

95.000 danske firmaer vender pc-licens ryggen

DR's medielicens til virksomheder bliver ignoreret hos halvdelen af de danske firmaer. Licensinspektører kan være på vej ud til skyldnerne.

DR's erhvervlicens er ikke et hit blandt danske firmaer.

Kun knapt halvdelen af de omkring 200.000 cvr-registrede danske selskaber betaler nemlig ikke den årlige erhvervslicens på 770 kroner, som svarer til husstandenes medielicens.

Det betyder, at en virksomhed med minimum én ansat skal betale erhvervslicensen, hvis virksomheden bare har én pc med en internetforbindelse på over 256 kilobit per sekund, farve-tv eller en mobiltelefon med mulighed for at se tv.

"Det er skuffende, at så mange ikke betaler. Det er jo nok lidt urealistisk, at de fleste virksomheder ikke har en computer med internet eller et tv," lyder det fra chef for DRs licenskampagner Lotte Boas til Computerworld.

Derfor har DR sendt 17.200 breve ud til de største danske virksomheder, der ikke betaler licens.

Brevene havner hos danske firmaer med to og op til flere tusinde ansatte, der ikke hoster op til statsradiofoniens erhvervslicens.

Få betaler meget

Lotte Boas forklarer, at hvis flere virksomheder betaler erhvervslicensen, så bliver den sat ned.

"Vi skal nå et mål på 70 millioner kroner, som kun godt halvdelen af virksomhederne er med til at betale på nuværende tidspunkt. Hvis alle betalte, ville licensen ryge ned på omkring 400 kroner," forklarer Lotte Boas.

Hun understreger dog, at der i mange tilfælde nok er tale om enkeltmandsfirmaer, der i forvejen er dækket ind af husstandslicensen.

"Vi trækker vores virksomhedsoplysninger fra CVR-registret, som ikke er lige pålideligt som CPR-registret," siger Lotte Boas.

Licensinspektører kan være på vej

Hvis DR ikke når de planlagte 70 millioner kroner, så kan der være licensinspektører på vej ud til de danske virksomheder, der ikke har betalt erhvervslicensen.

"Lige nu har vi ingen planer om at sende licensinspektører ud, men hvis vores brev-kampagne ikke lever op til forventningerne, så kan det blive vores næste skridt," lyder det fra licens-chefen.

I november sendte DR breve ud til over 143.000 firmaer og offentlige institutioner, der ikke betalte licens.

DR fik 30.000 nye licensbetalere ud af kampagnen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital