Er du som it-chef klar til at udnytte krisen?

Computerworld mener: Danske virksomheder er langt i arbejdet med at tage de første skridt i arbejdet med strukturerede processer i it-arbejdet. Men der venter fortsat meget arbejde.

Computerworld mener: Den nu gennemglobaliserede økonomi står i disse måneder over for en styrkeprøve.

Den finanskrise, der begyndte i USA sidste sommer, har vist sig blot at være opvarmning til hovednummeret: Den store globale oliekrise.

Nu lurer en økonomisk krise lige om hjørnet, og det er en stor mulighed for it-chefen.

Med oliepriser, der er mere end fordoblet på et år, tør ingen længere forudsige, hvor højt prisen på en tønde råolie kan komme.

Men en stigning fra de nuværende 138 dollars til 200 synes på ingen måde længere at være en umulighed.

Og hvis den nye oliekrise ikke blot er en spekulativ boble, men en grundlæggende ændring af de fundamentale økonomiske forhold, så vil priserne på fragt og produktion hurtigt udvikle sig i en grad, hvor ekstrem effektivisering og omlægning samt udvikling af nye processer bliver afgørende i erhvervslivet.

Sådan bliver han målt
I første omgang vil it-chefen blive målt på omfanget og kvaliteten af de seneste par års investering i samarbejdsværktøjer og udvikling af processer for disse værktøjer.

Det sker, når rejsebudgetterne bliver skåret, og de mange aktiviteter på markeder i for eksempel Asien i højere grad skal håndteres via videokonferencer.

Men med højere omkostninger bliver virksomhederne igen tvunget til effektivisering.

Evnen til at synliggøre og udvikle forretningsværdien af de seneste års investeringer i ERP, CRM, BI og andre forretningsapplikationer samt produktionsteknologi kommer i fokus.

Ligger det hele lige til en business process management-løsning, er alt i den skønneste orden … ellers er der hårdt arbejde forude.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.