Fem gode råd til at undgå stress hos ansatte

Tilbage til artiklen: 10 råd til it-chefen: Sådan undgår du stress

Som leder kan det være en udfordring at skulle forholde sig til stress på arbejdspladsen - det være sig sin egen stress, men i høj grad også medarbejdernes stress.

Nye forskningsresultater om menneskelige relationers betydning på arbejdspladsen viser, at vores hjerner er designet til at opfange andre menneskers signaler, følelser og sindsstemninger.

Vores hjerner er altså bygget til at indgå i samspil med andre. En stresset kollega påvirker derfor resten af teamet negativt og i sidste ende potentielt virksomhedens bundlinje.

StressEksperterne har udarbejdet fem veje til lederen om stress - vejene kan fungere som en rettesnor i arbejdet med stresshåndtering.

1. Stress er individuel

Dine medarbejdere bliver ikke nødvendigvis stressede af det samme, som du selv bliver stresset af. Hav det i tankerne, når du tilbyder gode råd og vejledning.

Det er vigtigt, at dine medarbejdere bliver bevidste om, hvad der stresser dem - både i forhold til deres tanker (interne stressfaktorer) og deres omgivelser (eksterne stressfaktorer).

2. Se efter ændringerne

Det kan være en udfordring at lægge mærke til, hvornår ens medarbejdere er stressede. Vores bedste råd er derfor at lægge mærke til ændringerne i dine medarbejderes adfærd. Læg mærke til ændret social adfærd i form af eksempelvis social isolation, irritabilitet, aggressivitet og manglende overblik.

3. Skab åben dialog

I mange virksomheder bliver stress tabuiseret og i værste fald gjort til et svaghedstegn. Stress er en vigtig indikator for det psykiske arbejdsmiljø og trivslen på en arbejdsplads.

Det er forebyggende, stressreducerende og yderst effektivt at facilitere en åben dialog omkring stress, da dialogen både gør ledere og medarbejdere klogere samt virker som en ventil på eventuelle pres og frustrationer.

4. Vær rollemodel

Tag ansvar i forhold til at skabe en kultur på arbejdspladsen, der er præget af overskud og effektivitet og, hvor medarbejderne tør sige fra over for ledelsen, hvis opgavemængden bliver for stor.

5. Afstem løbende forventninger

Medarbejdere, der ikke kender forventninger og succeskriterier, oplever en kontinuerlig usikkerhed, som skaber unødig stress. Langt de fleste medarbejdere vil gerne bevise deres værd og høste anerkendelse.

Som leder kan du fjerne meget af dine medarbejderes stress ved at skabe klarhed omkring deres arbejdsopgaver samt, hvilke forventninger du som leder har til dem.

Kilde: Stresseksperterne.


Tilbage til artiklen: 10 råd til it-chefen: Sådan undgår du stress
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.