Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Martin Thorborg flytter til USA for at blive direktør

Jubii- og Spamfighter-stifteren Martin Thorborg flytter til USA for at blive direktør.

På onsdag følger 40 af Spamfighters medarbejdere selskabets bestyrelsesformand Martin Thorborg til USA, hvor han skal være direktør for selskabets amerikanske datterselskab.

"Indtil videre har vores amerikanske selskab ikke rigtig givet noget på trods af, at vi netop ansatte en direktør med branchekendskab til at køre Spamfighter US i gang," siger Martin Thorborg til Computerworld.

Udover at være chef i USA bestrider han fortsat posten som bestyrelsesformand i Spamfighter.

Resultaterne udeblev

Selskabet udvikler spamfiltre, der beskytter en virksomheds netværk mod spam og phishing-svindel

Efter et par år, hvor de ventede resultater i USA er udeblevet samtidig med, at medarbejderne har sagt op hurtigt efter ansættelsen, tager den danske ledelse nu affære.

"Jeg skal i første omgang have ansat nogle mennesker og så skal jeg sørge for, at de bliver i virksomheden og ikke bare siger op igen med det samme," siger Martin Thorborg.

Det er både salg og support, der skal styrkes med nogle flere medarbejdere, og Thorborg er optimist efter, at Spamfighter har vundet flere priser i amerikanske test af netop spamfiltre.

"Det er som om, at amerikanerne så småt begynder at se det fornuftige i den europæiske måde at udvikle på, hvor et spamfilter har en brugergrænseflade uden de 700 unødvendige knapper, amerikanske produkter ofte er udstyret med," siger Martin Thorborg.

Ingen revolution

Han forventer ikke, at han som direktør i det amerikanske datterselskab kommer til at lave en revolution.

"Men om et år skal det selvfølgelig se bedre ud, end det gør i dag. Ellers har det jo bare været penge ud af vinduet," lyder det.

Martin Thorborg tager hele familien med til USA, hvor han forventer at blive i mindst tre år. Bilen er solgt, huset skal lejes ud, konen søger job ved det amerikanske politi, og der er fundet en skole til datteren og en børnehave til sønnen.

"Om ikke andet bliver jeg i hvert fald bedre til at tale engelsk, og hele familien får en oplevelse ud over det sædvanlige," siger Thorborg, der fortsætter med at skrive sine klummer og regner med at være i Danmark fire gange om året for at passe sine bestyrelsesposter heriblandt den som formand for Spamfighter ApS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere