Tegning: Lene Sekjær

Sådan undgår du åndsvage it-møder

Der er meget tid at spare, hvis man opstiller klare mål inden man holder et møde. Her får du gode råd til, hvordan du undgår de ofte både tidskrævende og irriterende ineffektive it-møder.

Du kender det sikkert alt for godt:

"Lad os holde et møde om det!"

Sådan lyder det ofte, når man egentlig ikke ved, hvad der skal ske, eller hvis man ikke har tid til at drøfte et problem lige nu.

Men det store problem ved møder er, at formålet simpelthen er uklart, forklarer kommunikationsrådgiver Kåre Thomsen fra Praktikon.

"Derfor er mødet i sin helhed noget rod. Folk taler om deres kæpheste fremfor at løse et specifikt problem," siger han.

En følgeeffekt er, at de forkerte ofte er indkaldt til mødet.

"Nogle sidder bare og venter, når der tales om noget, som ikke kommer dem ved. Andre er indkaldt, fordi de plejer at blive det," siger han.

Dermed bliver det et ufokuseret møde.

"Mødet mangler struktur og ledelse, og tiden overskrides. Når formålet ikke er klart, er der ingen fælles kurs. Der bliver ikke fulgt op, blandt andet fordi det er uklart, hvordan der skulle følges op," siger Kåre Thomsen.

Derfor er mødeledelses-eksperten væsentligste råd, at afgøre, hvad formålet med mødet er.

Speciel it-faldgrube
Det bakker uddannelseschef Thomas Christensen fra Lederne op om og tilføjer, at det allerførste, du skal afklare er, om mødet overhovedet er nødvendigt - for det er det langt fra altid.

Han forklarer, at nogle møder er beslutningsmøder, andre holdes for at høre forskellige ekspert-udsagn og andre igen er orienterende.

Et klart formål med mødet og en god forberedelse er den afgørende forudsætning for succes.

Thomas Christensen peger på en speciel faldgrube for it-chefer:

"De kan brænde så meget for deres område, at de lidt glemmer processen ved at holde et møde og dermed ikke får inddraget den viden, mødedeltagerne har med sig," siger han.

Eksperten vurderer, at der er meget tid at spare ved at holde effektive møder.

Læs: Fem gode råd til it-mødeledelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.