Drop de gamle omstillingsborde, lyder opfordringen fra Ipvision, som Vækstfonden netop har investeret 10 millioner kroner i.

Skrot telefonanlægget, spar penge og skån miljøet

Klima-it: Danske virksomheders gamle telefonanlæg repræsenterer tilsammen en mulig besparelse på 30.000 tons CO2 årligt, hvis de blev skiftet ud med server og IP-telefoni.


Der er både penge at spare og miljø at skåne ved at lægge virksomhedens telefoni om til ip-telefoni.

De gamle telefonanlægs energiforbrug står samlet set for 30.000 tons udledt CO2 årligt.

Og det er endda forsigtigt sat, siger manden bag udregningen, Kenneth Andreasen.

Han er administrerende direktør i Ipvision, som sælger netop ip-løsninger. På den baggrund er hans holdning til gamle telefonanlæg måske ikke voldsomt overraskende.

Men at store, hostede løsninger generelt er mere energivenlige end myriader af lokale servere, er der imidlertid næppe tvivl om, ligesom fjernvarme er mere miljøvenligt end en brændeovn i hvert hjem.

Halver telefonregningen
Ipvision har også regnet på besparelserne i kroner og øre, hvis man skifter til ip-telefoni.

Her lyder buddet, at der kan spares mellem 20 og 50 procent alene på telefonregningen ved at skifte til ip-telefoni

”Desuden får man en stor mængde tekniske faciliteter, som kan effektivisere kommunikationen, og muligheden for at integrere telefonien med eksisterende it-systemer,” siger Kenneth Andreasen

Mens en halv million danskere allerede i dag anvender ip-telefoni privat, har hovedparten af danske virksomheder stadig de gamle omstillingsanlæg, hvor de ringer og sender data over ISDN-linier.

Det undrer Kenneth Andreasen:

”Danske virksomheder spilder ifølge vores beregninger 750 millioner kroner årligt i rene telefoni- og netværksomkostninger,” siger han.

10 millioner fra Vækstfonden
Hørsholmvirksomheden, der beskæftiger 20 ansatte, har eksisteret i tre år og har 250 virksomheder som kunder, har netop været genstand for en 10 millioner kroner stor investering fra Vækstfonden.

”Ipvision har en god fremtid i et hastigt voksende marked. Vi kan med kapital og et fokus på de rigtige ydelser, samarbejdspartnere og kunder, gøre denne virksomhed markedsledende og eventuelt klar til en børsnotering i løbet af kort årrække,” vurderer partner i Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.