Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her er de fem førende storage-tendenser lige nu

Computerworld News Service: Den eksplosive vækst af mængden af data har gjort administration og lagring af information endnu mere afgørende for erhvervslivet.

Problemer og nye tendenser inden for storage-teknologi tilføjer til stadighed en øget kompleksitet til virksomheders storage-strategi.

Brancheeksperter identificerer her nogle af de faktorer, der har størst indflydelse på erhvervslivet.

Læs videre ved at bladre frem i indholdsfortegnelsen herunder.

Virtualisering

Virtualisering er netop nu "det, alle taler om," idet det fremmer en omformning i organisationers storage-infrastruktur, hvor direkte tilkoblede lagerenheder gradvist bliver udskiftet af netværksforbundne lagerenheder (network-attached storage, NAS) og storage area networks (SANs), fortæller Philip Barnes, senioranalytiker af storagemarkedet hos analysefirmaet IDC Canada.

At tage netværksforbundet storage til sig, betyder ifølge Barnes, at organisationer kan drage fordel af mobilitetsegenskaberne ved virtualisering og den øgede modstandskraft, der kommer af, at harddisken ikke længere er tilknyttet en enkelt fysisk maskine.

Læs videre ved at bladre frem i indholdsfortegnelsen herunder.

10-gigabit Ethernet vs. Fibre Channel

Fibre Channel har været det ubestridte standardvalg til forbindelser i datacentret, men ankomsten af 10-gigabit Ethernet truer med at udfordre denne position, ifølge John Sloan, senioranalytiker hos Info-Tech Research Group. Mens leverandører af Fibre Channel stadig kan argumentere for, at det er et hurtigere medium til datacenter-storage, udtaler Sloan, at "det vil blive et væddeløb om at skille sig ud," idet Ethernet får den større kapacitet, som det ikke havde tidligere og til stadighed bliver billigere.

Men selvom organisationer vil begynde at migrere til Ethernet, vil Fibre Channel stadig sætte et betydeligt fingeraftryk i datacentrene på grund af tidligere investeringer i teknologien. "Det er ikke sådan, at de kommer til at smide Fibre Channel ud fra dag til dag. Det kommer ikke til at blive en revolutionerende forandring."

Chris Gahagan, senior vice president for resource management software hos EMC, tror, at Fibre Channel stadig vil have en plads i datacentrene, for eksempel som Fibre Channel over Ethernet, hvilket er "en måde at bibeholde integriteten af Fibre Channel-netværket, men at køre det over et Ethernet-backbone."

Gahagan vedstår, at teknologier som iSCSI og NAS bruges mere og mere, og "selvfølgelig er EMC på banen inden for alle netværksteknologier."

Men hvad, der er mere sandsynligt, ifølge Gahagan, er, at Fibre Channel vil blive en protokol, der sammensmelter med andre protokoller, der kører over IP-netværk, ligesom det er sket med data-, voice- og video-over-IP.

Læs videre ved at bladre frem i indholdsfortegnelsen herunder.

Harddisk vs. bånd til backup

Hvad enten det er store datacentre eller et, der bare kører et par håndfulde servere, så repræsenterer backup fra server til bånd, ifølge Sloan, lignende problemer, især i forhold til den tid det tager at foretage backup og at hente dataene igen samt mediets driftssikkerhed.

Virksomheder er begyndt at konvertere til backup på harddisk i de seneste par år og bruger et virtuelt båndbibliotek til at reducere storage-mængden med en brøkdel og for hurtigere at foretage backup og hente dataene igen.

Overgangen til virtuelle båndbiblioteker i virksomheder af alle størrelser udløses typisk, ifølge Sloan, af problemer med, at båndsystemer er for langsomme eller båndene viser sig at være korrupte.

EMC's store erhvervskunder bruger i stigende grad harddiske til at udføre driftsrelateret genskabelse af data, ifølge Gahagan, selv
om båndsystemer stadig vil spille en rolle i at hjælpe virksomheder med at imødekomme regulative krav.

"Vil båndsystemer nogensinde forsvinde? Nej, men jeg tror, at brugbarheden vil blive klart rettet imod langsigtet arkivering."

Læs videre ved at bladre frem i indholdsfortegnelsen herunder.

De-duplication

Sammen med brug af harddiske vil de-dublication ifølge Sloan, gøre "prisen per gigabyte mere acceptabel."

De-dublication-processen består i at fjerne overflødig eller duplikeret data ved kun at gemme de data, der ændres.

De-duplication bruges ofte med virtuelle båndbiblioteker, der emulerer storage og fungerer på en lignende måde på nær backup.

Genskabelse kan udføres langt hurtigere, udtaler Sloan.

"Det er derfor, det virtuelle båndbibliotek har vundet stor indpas."

Ifølge Barnes er den forvirring, der engang var i virksomhederne, om de-duplication - hvad gør det egentlig, hvad er risici, hvad får vi igen på bundlinjen, og hvordan passer det ind i datacentret - nu begyndt at aftage.

Flash-baseret storage

Tidligere i år begyndte EMC at levere flash-baserede diske, der giver bedre ydelse og svartider.

Det er en teknologi, som virksomheden tror, vil influere det fremtidige design af storage-produkter.

I en sammenligning af teknologien med "en revolution," udtaler Gahagan, at datacentre vil blive i stand til at kombinere meget hurtig storage med en meget høj tæthed og således skabe et miljø med en "utrolig" ydelse og samtidig reducere strømforbruget.

"Flash er et totalt skift, i hvordan man ellers tænker kapacitet," udtaler han.

Selvom teknologien er i sin vorden og stadig er dyr, så vil flash-baseret storage inden for kort tid, ifølge Gahagan, udgøre en stor del af datacentret.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere