Helmers spilsatsning taber 12 millioner

Selv om underskuddet blev et par millioner kroner større end forventet, så er der ingen, som ryster på hånden hos Deadline Games, hvor Finn 'Fiber' Helmer er blandt investorerne.

En lav dollarkurs og investeringer i to nye spilprojekter til næste-generationskonsollerne Playstation 3 og Xbox 360 kostede spilproducenten Deadline Games dyrt på bundlinjen sidste år.

Herudover blev der investeret i selskabets kerneteknologi, Kapow Multi Engine – en teknologi, der gør det muligt for selskabet at udvikle spil til de nye platforme.

Selskabet fik et resultat efter skat på minus 12,2 millioner kroner i 2007 mod et resultat efter skat på minus 8,4 millioner i 2006.

Større underskud end ventet
Underskuddet er et par millioner større end de 10 millioner, som selskabets daværende økonomidirektør Dennis Willer forudså sidste år, da han forklarede, at 2007 ville blive et underskudsgivende investeringsår, mens 2008 til gengæld skulle blive profitabelt.

Ved udgangen af 2007 havde Deadline Games 4,1 millioner kroner i kassen og ingen gæld til banken.

I et forsøg på at blive mere professionel på bestyrelsessiden fik Deadline Games sidste år Carsten Lønfeldt, tidligere koncerndirektør i Coloplast, ind som formand for bestyrelsen, mens Christian Jørgensen, tidligere koncerndirektør i Egmont og administrerende direktør i teleselskabet 3, trådte ind som menigt medlem.

Egmont er som distributør af Sonys PlayStation og tilhørende spil en af de helt store i spilbranchen herhjemme, så en tidligere topchef herfra med uvurderlig brancheerfaring er en gevinst for Deadline Games.

Jagten på Escobar
Blandt Deadline Games aktuelle projekter er spilprojektet Escobar, der bygger på begivenhederne omkring jagten på en af verdens farligste narkobagmænd Pablo Escobar.

Den gode Escobar skyede ingen midler og nåede at tage livet af 30 dommere og 457 politbetjente, inden han selv blev plaffet ned af myndighederne i december 1993. Escobar blev i øvrigt af pengemagasinet Forbes anslået til at være verdens 7. rigeste mand i 1989.

Projektet er et af de første originale projekter i verden, som udvikles parallelt til film og spil, og manuskriptet skrives til begge formater af en kendt Hollywood filmforfatter.

Spilprojektet Faith and a 45, der er Deadline Games egen satsning, er blevet forsinket og når først ud til butikkerne i 2009. Spilkoncepter baserer sig på historiske personligheder.

Helmer ejer syv procent
Deadline Games har cirka 300 navnenoterede aktionærer, som tilsammen ejer omkring 90 procent af den samlede aktiekapital.

Følgende aktionærer har over for Deadline Games oplyst at eje mere end 5 procent af selskabets aktiekapital: Gamle Hest Holding ApS 13,1 procent, Dana Rhaetia Holding ApS 13,1 procent, Templeview International Inc. 7,6 procent og endelig den i danske sammenhænge velkendte Finn Helmer med 7,0 procent.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.