Artikel top billede

Helmers spilsatsning taber 12 millioner

Selv om underskuddet blev et par millioner kroner større end forventet, så er der ingen, som ryster på hånden hos Deadline Games, hvor Finn 'Fiber' Helmer er blandt investorerne.

En lav dollarkurs og investeringer i to nye spilprojekter til næste-generationskonsollerne Playstation 3 og Xbox 360 kostede spilproducenten Deadline Games dyrt på bundlinjen sidste år.

Herudover blev der investeret i selskabets kerneteknologi, Kapow Multi Engine – en teknologi, der gør det muligt for selskabet at udvikle spil til de nye platforme.

Selskabet fik et resultat efter skat på minus 12,2 millioner kroner i 2007 mod et resultat efter skat på minus 8,4 millioner i 2006.

Større underskud end ventet

Underskuddet er et par millioner større end de 10 millioner, som selskabets daværende økonomidirektør Dennis Willer forudså sidste år, da han forklarede, at 2007 ville blive et underskudsgivende investeringsår, mens 2008 til gengæld skulle blive profitabelt.

Ved udgangen af 2007 havde Deadline Games 4,1 millioner kroner i kassen og ingen gæld til banken.

I et forsøg på at blive mere professionel på bestyrelsessiden fik Deadline Games sidste år Carsten Lønfeldt, tidligere koncerndirektør i Coloplast, ind som formand for bestyrelsen, mens Christian Jørgensen, tidligere koncerndirektør i Egmont og administrerende direktør i teleselskabet 3, trådte ind som menigt medlem.

Egmont er som distributør af Sonys PlayStation og tilhørende spil en af de helt store i spilbranchen herhjemme, så en tidligere topchef herfra med uvurderlig brancheerfaring er en gevinst for Deadline Games.

Jagten på Escobar

Blandt Deadline Games aktuelle projekter er spilprojektet Escobar, der bygger på begivenhederne omkring jagten på en af verdens farligste narkobagmænd Pablo Escobar.

Den gode Escobar skyede ingen midler og nåede at tage livet af 30 dommere og 457 politbetjente, inden han selv blev plaffet ned af myndighederne i december 1993. Escobar blev i øvrigt af pengemagasinet Forbes anslået til at være verdens 7. rigeste mand i 1989.

Projektet er et af de første originale projekter i verden, som udvikles parallelt til film og spil, og manuskriptet skrives til begge formater af en kendt Hollywood filmforfatter.

Spilprojektet Faith and a 45, der er Deadline Games egen satsning, er blevet forsinket og når først ud til butikkerne i 2009. Spilkoncepter baserer sig på historiske personligheder.

Helmer ejer syv procent

Deadline Games har cirka 300 navnenoterede aktionærer, som tilsammen ejer omkring 90 procent af den samlede aktiekapital.

Følgende aktionærer har over for Deadline Games oplyst at eje mere end 5 procent af selskabets aktiekapital: Gamle Hest Holding ApS 13,1 procent, Dana Rhaetia Holding ApS 13,1 procent, Templeview International Inc. 7,6 procent og endelig den i danske sammenhænge velkendte Finn Helmer med 7,0 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere