Artikel top billede

Surfere skal være trygge, uanset om de surfer med mobilen eller på brættet.

Teleselskaber vil rydde op i mobilt webkaos

Det er for meget det vilde vesten inden for mobil- websider, mener en række af verdens største teleselskaber, der nu vil have standarder og sikkerhed indført på området.

Der kommer stadig flere mobilvenlige websider til, efterhånden som der kommer flere og flere mobiltelefoner med netadgang.

Den udvikling har åbnet døren til et kaos af standard-frihed, hvor stort set alle slags applikationer bliver brugt, og hvor eneste krav er, at de virker.

Sikkerhed er ikke blevet skænket den store opmærksomhed, skriver Ars Technica.com. Men det vil en række telefonselskaber nu gøre noget ved.

Organisationen OMTP (Open Mobile Terminal Platform), der består af selskaberne 3, Orange, AT&T, T-Mobile, Telenor, Telefónica, Telecom Italia og Vodafone, samt en række sponsorer som Nokia og Ericsson, vil arbejde for en standard på området.

Under projektnavnet BONDI søsætter OMTP en række initiativer, der skal stimulere udviklingen af mobile net og tjenester, uden at ofre klassiske dyder som sikkerhed i processen.

Organisationen håber at kunne være med til at udvikle et sikkert og platformuafhængigt interface, som webudviklerne rundt om i verden kan benytte, når de laver mobile funktionaliteter.

Surfing uden hajfrygt

Hovedformålet med BONDI-projektet er, at brugerne skal være trygge, når mobiltelefonen er på nettet. Derfor skal webudviklerne tage mobile hjemmesider lige så seriøst som de, der er tilgængelige via en pc.

Organisationen håber, at der med en række retningslinier kan skabes et fælles fundament for webudviklerne, så de kan fortsætte med at være innovative uden at gå på kompromis med sikkerheden.

BONDI-standarderne vil i sagens nature kun komme til at gøre en forskel, hvis udviklerne rent faktisk begynder at efterleve dem i større stil.

Og selv om det kan være svært at skabe fælles fodslag blandt webudviklerne, er mobile websites trods alt ikke mere udbredte, end at BONDI har en chance for at komme til at gøre en forskel.

Navnet BONDI er taget efter den australske strand, Bondi Beach, hvor mobilsurferne, ligesom dem i badebukser, har de fedeste muligheder for at surfe – uden at løbe alt for stor risiko for at blive spist af en haj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere