Artikel top billede

”Vi er klar til børsen, men børsen er ikke klar til os,” siger direktør Lars Thinggaard, Milestone Systems. Foto: Torben Klint

Software-firma får 'foræret' 127 millioner kroner

Venturefonden Index Ventures investerer nu 127,5 millioner kroner i danske Milestone Systems. ”Vi havde ikke brug for pengene,” lyder det fra den glade direktør.

Milestone Systems, der producerer software til styring af digital videoovervågning, har siden den blev grundlagt for 10 år siden udelukkende baseret sin fremgang på organsisk vækst.

”Det er lykkedes for Milestone Systems at fastholde en stabil og kontinuerlig årlig vækst på mellem 40 og 60 procent, siden vi blev etableret,” siger direktør Lars Thinggaard.

Tilførslen af 127,5 millioner fra den europæiske investeringsfond Index Ventures markerer slutningen på den tendens.

”Vi skal stadig vækste, men det vil ikke længere kun være organisk. Nu har vi mulighed for også at foretage opkøb,” siger direktør i Milestone, Lars Thinggaard.

Index Ventures er den første eksterne investor i Milestones historie.

Børsklar

Milestone havde planer om, at blive børsnoteret for et års tid siden, men kunne ikke lide vejrudsigten på børserne.

”Vi er klar til børsen, men børsen er ikke klar til os,” siger Lars Thinggaard, og gætter forsigtigt på, at børsnoteringen vil finde sted inden for de næste 18-36 måneder.

Indtil da skal pengene fra Index Ventures gøre virksomheden endnu mere attraktiv.

Milestone Systems har salgskontorer i ni lande og planlægger at åbne endnu flere regionale kontorer for at kunne understøtte sine partnere. Den udvidelse kan sagtens komme til at foregå via opkøb, men Lars Thinggaard er også åben over for tanken om opkøb af mindre teknologivirksomheder, der kan understøtte Milestones strategi.

Selv om pengene er et velkomment tilskud, understreger direktøren, at Milestone ikke umiddelbart stod i pengeproblemer.

”De sidste 10 år har vi finansieret vores vækst med bankfinansiering, og det kunne vi sagtens have fortsat med indtil 2012. Men bankerne kan godt være lidt besværlige at danse med, så derfor besluttede vi, at tage nogle kontanter ind,” siger Lars Thinggaard.

”Vi havde ikke rigtig brug for pengene, og det er jo et udmærket udgangspunkt for forhandling,” siger han.

IP-baserede overvågningsløsninger, som dem Milestone producerer er i kraftig vækst, og ifølge analysefirmaet IMS Research vil det globale marked for videoovervågning nå 12 milliarder dollars, næsten 57 milliarder kroner, i 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere