Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Politikere klar til at rive overvågnings-lov i stykker

Den svenske overvågningslov kan måske blive til konfetti. Seks borgerlige Riksdagsmedlemmer er klar til at stemme for oppositionsforslag.

Seks borgerlige medlemmer af den svenske Riksdagen kan nu blive tungen på vægtskålen, der betyder at den omstridte svenske overvågningslov der blev vedtaget i juni rives i stykker.

De seks medlemmer af det borgerlige parti Folkpartiet er nemlig nu klar til at vælte loven ved at stemme for et forslag de selv fremsriller i Riksdagen eller til et forslag fra regeringsoppositionen.

Det skriver Sveriges Television.

Den såkaldte FRA-lov har efter vedtagelsen rejst en debatstorm, fordi den gør det muligt for myndigheden Försvarets Radioanstalt at følge med i al elektronisk kommunikation som krydser landets grænse.

Flere af Riksdagsmedlemmerne har ifølge tv-stationen skiftet mening om loven, der efter lange forhandlinger blev vedtaget ud på aftenen den 18. juni med blot 143 stemmer imod 138.

Medlemmerne, der nu skifter mening, arbejder ifølge Sveriges television på, hvordan de kan gøre et forslag spiseligt for venstrefløjen

Computerworld har tidligere beskrevet hvordan danske interesser som Folketinget, PET, danske virksomheder og borgere vil blive ramt af loven, fordi datapakker med kommunikation hopper fra land til land på servere og centraler.

Den svenske overvågningslov har også skabt politisk debat i Danmark.

Blandt andet er justitsminister Lene Espersen (K) gået ind i sagen om den svenske overvågning, efter at videnskabsminister Helge Sander (V) og statsminister Anders Fogh Rasmussen har afvist at efterkomme en appel fra brancheorganisationen ITEK om en garanti mod svensk overvågning af danske interesser.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere