Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

EU-politiker: Teleselskaberne har haft deres chance

De danske teleselskaber har haft deres chance til at sænke priserne på sms i udlandet, men der sker ikke noget. Derfor er det tid til regulering, mener Christel Schaldemose.

EU-kommisionens ønske om at sænke prisloftet for sms-beskeder i udlandet har mødt modstand, blandt andet hos de danske teleselskaber Sonofon og Telia.

De mener ikke at det tjener forbrugernes interesse, at indføre EU-regulering, fordi konkurrencen på markedet hæmmes.

Manglende selvregulering

Men den holder ikke, mener Christel Schaldemose (S), medlem af Europa-Parlamentet.

"Der er ingen konkurrence, og prisniveauet ligger utrolig højt for europæiske sms'er. Konkurrencen virker ikke," siger Christel Schaldemose.

Argumentet fra teleselskaberne går på, at et prisloft vil betyde, at ingen vil sænke priserne betydeligt under loftet, og dermed udebliver konkurrencen på markedet.

"Jeg sender en del sms'er på kryds og tværs af grænserne, når jeg eksempelvis er i Bruxelles, hjem til Danmark, og betaler 2,50 kroner per sms. Det er jo ikke udtryk for den omkostning der er, når man sender en sms. Jeg kan bedre leve med et prisloft, som er betydeligt lavere end den fastpris der reelt er i dag. Set med forbrugerøjne, så syntes jeg at det er helt, helt urimeligt," fortæller Cristel Schaldemose.

EU-kommisær for teleområdet, Viviane Reding, har bebudet at prisen for sms i udlandet maksimalt må være 82 øre, og på sigt skal de ned omkring 30 øre. I dag ligger den gennemsnitlige pris på 2,16 kroner.

Ville gerne have datapriser med

Selvom Cristel Schaldemose støtter op om initiativet, og hilser regulering velkommen, er hun skuffet over, at man ikke har taget prisen på data med reguleringen.

"Der starter hun forfra en gang til, og giver branchen en chance for selv at gøre noget ved datapriserne, som jo også er helt exceptionelt høje, når det går over landegrænser," siger Cristel Schaldemose.

Indtil videre har EU-kommisionen prioriteret sms-priserne, men Viviane Reding udelukker ikke at datapriser også vil blive reguleret, hvis ikke operatørerne selv sørger for at sænke priserne.

Ikke flere chancer

Cristel Schaldemose mener dog ikke at operatørerne selv vil gøre noget ved priserne, baseret på tidligere erfaringer.

"Vi så det med roaming, hvor de fik en periode til at sætte priserne ned, og der skete ingenting. Og nøjagtigt det samme skete med sms, og der skete ingenting. Jeg har svært ved at forestille mig, at de skulle gøre det på dataområdet helt frivilligt," fortæller Cristel Schaldemose.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere