Artikel top billede

EU vil tvangsregulere prisen på sms-beskeder

Efter at have tvangs-sænket de tårnhøje europæiske roamingafgifter på mobilsamtaler, er turen nu kommet til sms-beskederne, som vi betaler alt for meget for at sende, når vi er i udlandet.

Computerworld News Service: EU-Kommissionen vil have kappet en stor del af den pris, som det i dag koster at sende og modtage sms-beskeder på mobiltelefoner, når man er i udlandet.

Det ventes, at tele-kommissær Viviane Reding vil præsentere planerne i dag, tirsdag.

Det ventes dog ikke, at planerne kommer til at omfatte andre typer data-overførsler til og fra mobile enheder, som eksempelvis internet-services og email, lyder det fra en person tæt på Viviane Reding.

”Kommissæren vil nævne visse beløbsstørrelser, der er blevet foreslået, men der er endnu ikke blevet truffet beslutning om en bestemt størrelse,” lyder det fra den pågældende person, der ønsker at være anonym.

Prisen er faktisk faldet

En rapport fra EU viste i januar, at den gennemsnitlige EU-pris for en sms i tredje kvartal 2007 var 0,29 euro eller omkring to kroner. Prisen er siden faldet en smule, men Viviane Reding mener, at faldet langt fra er stort nok.

Beslutningen om at gå i kødet på roaming-priserne for sms kommer et år efter, at EU for alvor gik ind i kampen om at begrænse de meget voldsomme roaming-afgifter på mobil-samtaler. Seneste kapitel i den historie finder du her.

EU har tidligere sat en del europæiske teleselskaber i gabestok for at tvinge dem til at sænke priserne.

EU bedyrer i dag, at kampagnen har medført, at roamingspriserne på mobilsamtaler er faldet med omkring 60 procent på tværs af EU-landene.

Ifølge den nuværende roaminglov skal mobil-operatørerne tilbyde kunderne en ”euro-tarif” for samtaler, der roames i EU-lande. I dag er prisloftet 0,49 euro per minut for at foretage opkaldt og 0,24 euro per minut for at modtage opkaldt.

Dette prisloft vil falde en smule med udgangen af næste måned og igen i august 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere